KOSTRENA – radova izmjena cijevi, zatvoren dio kroz Kostrenu

6. siječnja 2021. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

KOSTRENA – Zbog izvođenja radova na zamjeni vodovodne cijevi na dionici lokalne ceste između Doma zdravlja u pravcu naselja Sveta Lucija  i raskrižja s lokalnom cestom Glavani, Šubati, Raspelje (kod Rasadnika), uvodi se potpuna obustava prometa od 11. do 31. siječanja 2021. dok će se ograničeno prometovanje, regulirano semaforima, na spomenutoj dionici odvijati u periodu od 1. do 20. veljače 2021.

Područje zahvata

Za navedeno prometno rješenje ishođena je suglasnost Općine Kostrena, Hrvatskih cesta, Županijske uprave za ceste i Autotroleja koji je prilagodio trasu i način prometovanja. U periodu izvođenja radova prometovat će autobusi manjeg kapaciteta (mini bus).

Polasci linije 10A iz smjera Rijeke odvijat će se uobičajenom trasom, a u povratku prema Rijeci linija 10A prometovat će cestom D8 (Jadranskom magistralom).

Linija 10 iz smjera Rijeke skretat će lijevo na raskrižju ispod Plodina, nastaviti prema Buffetu Paris, potom desno na Stogirac i prema kružnom toku Šodići te magistralom D8 do raskrižja Žuknica gdje se omogućava lijevo skretanje prema Narodnoj čitaonici Sveta Lucija i crkvi svete Lucije, Plešićima, Rožmanićima, Dujmićima, Maračićima, Randićima sve do Šoića.

Iz smjera Kostrene prema Rijeci linija 10 prometovat će od okretišta Šoići prema Urinju te Jadranskom magistralom do kružnog toka Šodići, zatim  Sotogirac, Buffet Paris, Plodine te  se raskrižju ispod Plodina uključuje na D8 i ide prema Rijeci.

Obavijest o privremenoj obustavi prometa dostavljena je i OŠ Kostrena kako bi se prilagodila trasa i način prometovanja školskog autobusa o čemu će učenici biti obaviješteni putem mrežnih stranica škole.