KOSTRENA – Održano premijerno izdanje biciklističke ture “Kostrena Bike”

31. ožujka 2019. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

bike kostrenaKOSTRENA – Šezdesetak biciklista uživalo je u novim zanimljivim stazama i upoznalo ponešto drugačiju vizuru Kostrene. Uoči starta sudionike su pozdravili kostrenski načelnik Dražen Vranić i direktorica Turističke zajednice Općine Kostrena Sandra Svetić. Uz kvalitetan smještaj i uređene plaže, Kostrena je ovim projektom dobila novi turistički sadržaj i novu manifestaciju koja je odličan način za razgledavanje i upoznavanje kraja i predstavlja iskorak ka razvoju cikloturizma.Na parkiralištu ispred popularnog sidra na Šetalištu kostrenskih boraca, okupilo se šezdesetak biciklista kako bi u pratnji vodiča sudjelovali na biciklističkoj turi “Kostrena Bike”, kojom je Općina Kostrena promovirala 26 kilometara novouređenih mountain bike i trail staza.

Staze su klasificirane u dvije kategorije –srednje zahtjevna dužine 13,8 km i zahtjevna dužine 12,4 km i obilježene standardiziranim biciklističkim oznakama koje vozačima pružaju sve potrebne informacije. Uz biciklističke oznake, duž staza postavljene su i informativne table s kratkim opisima zanimljivih lokaliteta kroz koje prolaze.

Projektiranje staza povjereno je obrtu za pustolovni turizam „Croatian Backroads“, čiji je vlasnik Davor Miketa: “Obilaskom terena ustanovili smo da se uz postojeće biciklističke rute na području Kostrene mogu formirati dvije kvalitetne mountain bike staze. Smatramo da je outdoor ponuda postala neizostavan dio svake ozbiljne turističke destinacije. Cikloturizam, iako relativno nov, jedan je od najbrže rastućih oblika turizma, a cikloturisti su prepoznati kao kvalitetni gosti koji u prosjeku troše više od drugih kategorija gostiju.“

Već za drugu godinu umjesto biciklističke ture planirana je organizacija mountain bike i trail utrka te potencijalno i neki drugi sportski sadržaji koji će zaokružiti novo kostrensko outdoor događanje.