KOSTRENA – NAGRAĐENI NAJBOLJI SPORTAŠI

22. ožujka 2023. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

KOSTRENA – U organizaciji Sportske zajednice Općine Kostrena i Općine Kostrena održano je proglašenje najuspješnijih sportaša i sportskih klubova u 2022. godini. Svečana dodjela nagrada i priznanja održana je u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji.

Kostrenske sportašice, sportaši i klubovi i u 2022. godini postigli su zapažene uspjehe na domaćim i inozemnim natjecanjima na čemu im se u svom pozdravnom govoru zahvalio načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić.

– Kostrena se može pohvaliti velikom i brojnom sportskom zajednicom te izuzetno uspješnim sportašima i sportskim udrugama koji postižu zapažene rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima pa i sportašima koji su poput naše nezaustavljive Ane Jović u prošloj godini osvajali svjetska odličja. Zbog toga smo iznimno ponosni na sve njih, rekao je općinski načelnik Dražen Vranić.

A da podrška Općine Kostrena nije samo na riječima, dokazuje vrlo konkretna financijska podrška. Uzme li se u obzir broj stanovnika, broj sportskih udruga i sportaša, Kostrena ima jedno od najvećih proračunskih ulaganja u sport za čiji je razvoj u ovogodišnjem proračunu osigurano više od 300 tisuća eura.

Zahvalu sportašicama, sportašima i sportskim klubovima osim općinskog načelnika uputili su i predsjednica Sportske zajednice Općine Kostrena Tanja Malec i predsjednik Općinskog vijeća Općine Kostrena Dražen Soldan.

Najuspješnija kostrenska sportašica do 18 godina i u 2022. godini bila je nezaustavljiva Ana Jović iz Kickboxing kluba Sušak, a najuspješniji sportaš do 18 godina Leon Scheidl iz Jedriličarskog kluba Galeb. U kategoriji najuspješnije ženske sportske ekipe do 18 godina ove godine su dvije ekipe Odbojkaškog kluba Kostrena i to Mala odbojka i Mlađe kadetkinje. Najuspješnija muška sportska ekipa do 18 godina dolazi iz Jedriličarskog kluba Galeb, a čine ju Mark Maglica i Luka Kamber.

Najuspješnija sportašica seniorka je Ana Petrović, članica Kluba podvodnih aktivnosti Kostrena, a najuspješniji sportaš senior je Josip Bilić, također iz KPA Kostrena dok je najuspješnija muška seniorska ekipa Galebov dvojac Vlado i Bojan Grego.

Posebno priznanje Općine Kostrena za izniman dugogodišnji doprinos razvoju sporta dodijeljena je gospodinu Đuri Vičeviću, dugogodišnjem sportskom djelatniku i predsjedniku Nogometnog kluba Pomorac.

Zahvalnicu Općine Kostrena za sportska postignuća u 2022. godinu dobili su: Dora Datković iz Odbojkaškog kluba Kostrena, Andre Medić iz Kluba podvodnih aktivnosti Kostrena, Ivan Zvonar iz Košarkaškog kluba "Flumen Sancti Viti", članovi Karate kluba Kostrena – Milla Vita Lozo, Vita Pranjić, Sara Žugaj, Elin Selimović, Safiria Ritossa (Ritoša),

Lucia Lencović, Leona Lencović, Tina Cvijanović, Sara Tadej, Kornelija Reljac, Vanessa Lozano, Tea Turčić, Vito Katnić, Borna Babić, Borna Duvnjak, Filip Duvnjak, Levan Lorencin i Toni Katalinić, mlađi pioniri Nogometnog kluba Pomorac 1921. članovi Jedriličarskog kluba Galeb – Karlo Ugrin, posada Tajana Filipaš iTin Fike, Igor Ružić, posada Milko Volarić i Dean Pavlak, posada Bojan Grego, Vlado Grego, Darko Hajdinjak i Damir Vranić te Košarkaški klub osoba s invaliditetom Kostrena.
Svečanost je zaključena druženjem sportaša i sportskih djelatnika.