KOSTRENA – Krenuli radovi na izgradnji nogostupa u Šodićima

26. travnja 2023. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

KOSTRENA – Krenuli su radovi na izgradnji nogostupa u dužini od 160 metara koji će pješački povezati autobusno stajalište i Šodiće s Domom zdravlja, na dijelu državne ceste DC8.

Radi se o produženju pješačke površine kojom će se povezati izgrađeni nogostup ispred Doma zdravlja, a čime će se ujedno povećati i sigurnost pješaka. Građevinski radovi trajat će do kraja lipnja, a obuhvaćaju gradnju nogostupa sa sjeverne strane kao i prostorno usklađenje i dogradnju rubnjaka s južne strane lokalne ceste LC 58054.

Tijekom izvođenja radova na državnoj cesti DC8 bit će uvedena privremena regulacija prometa. Promet će biti reguliran semaforima i odvijat će se jednim kolničkim trakom, a obilazak zone radova moguć je alternativnim pravcima kroz Žuknicu kao i gornjom cestom kroz Kostrenu.
Investitor je Općina Kostrena, a izvođač radova je tvrtka MIGRAD d.o.o. iz Kostrene. Radovi se izvode uz suglasnost Hrvatskih cesta i nadležnog Ministarstva s ciljem poboljšanja tehničkih karakteristika prometnice i povećanja sigurnosti prometa.