KOSTRENA – Društveno-vatrogasni dom dobiva konture

3. veljače 2022. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

Radovi na izgradnji vodovoda i kanalizacije u Doričićima odvijaju se planiranom dinamikom. Na pojedinim dionicama položena je sanitarna kanalizacijska kao i vodovodne cijevi na kojima će u narednim tjednima uslijediti i tlačna proba, a potom i dezinfekcija cjevovoda. U tijeku je gradnja crpne stanice i nastavak polaganja vodovodnih ogranaka i sanitarne kanalizacije, od kućnog broja Doričići 18 prema starom dijelu naselja Doričići te od kb. 37 prema jugoistoku. U sklopu ovih radova Općina Kostrena je ugovorila izgradnju DTK infrastrukture koju će po dovršetku iznajmiti operaterima za optičku i sličnu infrastrukturu.

Društveno – vatrogasni dom u Pavekima poprima sve jasnije konture. Trenutno se izvode radovi na izgradnji zidova prvog kata zgrade.

Velik dio građevinskih radova završen je i u prostorima stare škole u Sv.Barbari koja će uskoro postati interpretacijski centar Kuća kostrenskih pomoraca. U tijeku su pripremni radovi za postavljanje zidnih, stropnih i podnih obloga te elektroinstalacija. Općina Kostrena će u narednim danima pokrenuti postupak javne nabave za multimedijalnu opremu čija će ugradnja biti usklađena sa završetkom građevinskih radova.

U sklopu redovnog održavanja nerazvrstanih cesta započela je izgradnja nogostupa i sanacija kolnika na dionici od groblja u Sv. Barbari prema okretištu autobusa u Šoićima. Protokom vremena došlo do propadanja kolnika oko kanalizacijskih šahtova koji će se sanacijom kolničke konstrukcije dovesti u razinu kolničkog zastora. Budu li to vremenske prilike omogućile, radovi bi trebali biti gotovi do polovice veljače.