KOSTRENA – besplatan WiFi

17. svibnja 2019. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

Europska komisija je 15. svibnja objavila rezultate drugog poziva iz programa WiFi4EU, a na kojega se 4. i 5. travnja prijavilo više od 10 tisuća gradova i općina iz EU-a s ciljem osvajanja vaučera od 15 tisuća eura za instaliranje besplatnog interneta na svojim javnim prostorima.

U ovom pozivu podijeljeno je 3.400 vaučera, a svoje je osvojilo je 130 hrvatskih gradova i općina. Od gradova, drugu priliku za osvajanje vaučera iskoristilo je i uspjelo proći njih 48.

Grad Kraljevica se nalazi među gradovima koji su dobili vaučer u vrijednosti od 15.000 eura. Novac je namjenjen za nabavu najsuvremenije opreme i uspostavljanj minimalno 10 pristupnih točaka besplatnog interneta. Rok za provedbu projekta je 18 mijeseci.

Europska komisija u okviru programa WiFi4EU želi promicati uvođenje besplatnog Wi-Fija za građane i posjetitelje u javnim prostorima kao što su parkovi, trgovi, javne zgrade, knjižnice, zdravstvene ustanove i muzeji diljem Europe. Ukupan budžet ovog programa je 120 milijuna eura, od čega je u ovom pozivu podjeljeno 51 milijun eura. Očekuju se još dva poziva, prvi još tijekom ove godine.