KOSOVAR ŠVERCAO LJUDE PREKO KVARNERA

15. siječnja 2018. | Kategorija: Hrvatska

Tiha invazija Europe?

Tiha invazija Europe?

KVARNER – Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim državljaninom Kosova zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz domene organiziranog kriminaliteta.

Sumnjiči se da je u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi, 13. siječnja u osobnom vozilu prevozio četvoricu kosovskih državljana, starosti od 17 do 24 godine, te im time omogućio nedozvoljeno kretanje u Republici Hrvatskoj s namjerom nezakonitog izlaska iz Republike Hrvatske. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, 27-godišnjak je uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu predan pritvorskom nadzorniku.

Za isto kazneno djelo prijavljen je i 42-godišnji hrvatski državljanin kojega su službenici granične policije 11. siječnja zatekli na području Muna u blizini državne granice s Republikom Slovenijom. Zatečen je kada je u osobnom vozilu prevozio četvoricu pakistanskih državljana te im time omogućio nedozvoljeno kretanje u Republici Hrvatskoj s namjerom nezakonitog izlaska iz Republike Hrvatske. (kv)