KOMENTAR – STANJE U ŽUPANIJI: LUD, ZBUNJEN, BEZ NORMALNOG

19. srpnja 2019. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana
foto FB

foto FB

KVARNER – Što se to desilo na sjednici županijske skupštine koja na kraju nije ni održana?

Sve je počelo prije više od godinu dana kad je župan Komadina zaposlio Valerija Jurešića, čovjeka bliskog strančice koja je tada podržavala Komadinu. Jurešić se javio na natječaj za pročelnika, a nije zadovoljavao uvjete natječaja. Sve bi stalo na tome da župan Komadina nije inzistirao na zaposlenju Jurešića i stalno ga iznova zapošljavao neovisno što su sva nadležna tijela jasno naznačila da Jurešić ne može biti zaposlen na to mjesto.

Bilo je jasno da Komadina “siluje” svoju odluku samo kako bi pokazao da on to može. Sada je dio članova Skupštine odlučio na dnevni red postaviti točku na kojoj bi mogli raspravljati o takvom ponašanju Komadine. Ali i ti skupštinari su se pokazali nedoraslima i s pravom možemo pitati koga mi to imamo u Županiji?

Skupštinari nisu na vrijeme donijeli pisani prijedlog što znači da predsjednik skupštine Erik Fabijanić (SDP) nema obvezu tu točku uvrstiti na dnevni red. To mu je došlo kao melem, jer Fabijanić pod svaku cijenu želi zaštitit Komadinu od javnih napada za glupost koju je radio vezano uz Jurešića i na kraju samog Jurešića doveo u neugodnu situaciju.

Nakon što je Fabijanić odlučio ne staviti tu točku na dnevni red i za to imao svako pravo, skupštinari su poput uvrijeđenih dana (za stvar koju su sami krivi) napustili sjednicu.  Tada je sjednica ostala bez kvoruma i skupština nije mogla nastaviti s radom. To je dovelo da Fabijanić mora prekinuti sjednicu.

Kasnije se doznalo da skupštinari koji su htjeli ovu točku dnevnog reda uopće nisu planirali raspravljati o njoj već pozvati Komadinu na ostavku. Komadinu to uopće ne mora zanimati jer skupštinari nemaju tu mogućnost. Traže nešto što svi znaju da nemaju pravo. Komadina uz takvu skupštinu može mirno spavati, jer su stvari postale jeftino politiziranje. A u tome oni nisu Komadini ni do koljena. (ZM)