KOLUMNA: TKO SI I ŠTO SI TI PLENKOVIĆU?

23. rujna 2020. | Kategorija: Hrvatska
Andrej Plenković

Andrej Plenković

KOLUMNA – Kamera, čovjekolika osoba, mikrofoni, a u fokusu hrvatski premijer. Taj odgovara na vrlo malo direktnih pitanja i voli sebe slušati. Lagano treptanje okicama uz povremeno izbuljivanje do, kad pitanja postanu složenija od proste rečenice, pogleda nakrivljenom glavom prema gore, što bi zločesti rekli da se obraća svevišnjem.

Kad se Plenković obraća novinarima, onda je ovako: “Sad ću ja vama objasniti”, ili “Šta ćemo sad”. Arogantan, a ne kompetentan. Jedino što mu ulijeva sigurnost je ta neka bahatost u nastupu. On time prikriva nedostatake kao bezalkoholno pivo sa dobrom reklamom.

Premijer koji u Hercegovini govori: “Što se tiče sadržaja u predstavama, mislim da živimo u slobodnoj zemlji i da bi bilo zaista neobično da u zemlji gdje imamo toliko vjernika, toliko katolika da sada najedanput nigdje ne bude ničega”, kazao je Plenković medijima prilikom posjeta Mostaru.

Ti panjevi i niškoristi kao otpadak pravnog sistema ionako služe da potvrđuju političke odluke kao nigdje drugdje u svijetu.

Imamo premijera koji ne pozna ustav i ne zna da je njegova zemlja u kojoj je on Amon rha sekularna bez obzira na broj vjernika .

Diplomirao je 1993. godine na temu Institucije Europske zajednice i proces donošenja odluka na Katedri međunarodnog javnog prava kod profesorice Nine Vajić, bivše sutkinje Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu što mu nije pomoglo da shvati pojam Ustavni sud i Stožer Covid i o čemu taj sud odlučuje, nego im izdaje nalog kako da se ponašaju.

Ti panjevi i niškoristi kao otpadak pravnog sistema ionako služe da potvrđuju političke odluke kao nigdje drugdje u svijetu. Povelja o ljudskim pravima nije posebna za Plenkovića i njegovu svitu pa tako sudovi u drugim zemljama na temu kretanja, izolacije i svega onog oko Covid-a imaju drugačiji pristup tj. prema Povelji o ljudskim pravima.

Kad je Sinčić istresao lubenice pred Sabor pojavio se u premijeru ratni duh i utjecaj gledanja akcijskih filmova, pa je to osudio i usporedio sa mogućim pokušajem atentata u nekom drugačijem scenariju.

Sa svim tim tjelohraniteljima i zaštitom koje nas koštaju milijune pitam se tko bi hrvatskom premijeru bilo što učinio. Totalno nevažna osoba da bi se netko na taj način njime bavio osim u petparačkim filmovima. Nikako da hrvatski političari shvate svoju nevažnost u svijetu politike.

Sinčića, volili ga i slagali se sa njim ili ne svejedno, on naziva: „Novopečenim ekspertom iz poljoprivrede….“Tako se premijer odnosi prema svima, a gdje su njegovi ministri i stručnjaci

koji nisu za ništa stručni pa čak većina ne zna niti hrvatski jezik kako treba.

Za što si ti Plenki stručnjak? Kad si uopće u životu što radio i koliko si novca stvorio za državu da bi bilo kome solio pamet. Glupan sa bljeskovima slaboumnosti.

Piše: FiatLux