KOLUMNA FIATLUX: Štimčev udar na demokraciju

18. travnja 2021. | Kategorija: Hrvatska

FiatLux-PhotoLucasFiatLux

                                        Štimčev udar na demokraciju

 

Krenuo je Davor Štimac u borbu za gradonačelničko mjesto uz potporu velikog novca i lobija, ne nadajući se organizacijskim i “ljudskim” problemima koji se vežu uz političku kampanju. Kad je njegov tim shvatio da se neće dobiti više  od 10% glasova, krenuo je pohod na stranke i nezavisne  liste koje bi ga podržale jer sami nemaju baš nikakvu šansu. U tu svrhu njegov tim se koristi raznim načinima nuđenja koalicije i podrške, a najviše se koncentrijaju na  izjave poput: “Mi smo grupa uspješnih ljudi na zalazu karijere i ne treba nam novac nego želimo nešto napraviti i za društvo”, “Mi smo grupa pametnih i uspješnih znanstvenika, privrednika, boraca za demokraciju” i “Mi smo grupa oko bivšeg časopisa Val“ (80-tih godina uz dozvolu KPJ bio jako nezavisan i slobodan).

E sad, ono što mlađi ne znaju i ne mogu znati je da ta Štimčeva grupa i većina njih koji im daju nesebičnu podršku pripadaju vojnicima SKOJ-a (Savez komunističke omladine Jugoslavije). Bili su privilegirana mladež u Hrvatskoj i Jugoslaviji. Škole i fakultete su završavali kako jesu, a prvi i zagarantirani posao bio je direktorski ili u najmanju ruku rukovodeći, normalno bez natječaja i nepotrebnih procedura.

Nakon toga nalaze se prvi u privatizacijskom lancu gdje kupuju firme kojima su bili direktori za nikakvu lovu, a sve prema zakonu. Oni koji  nisu dobili ništa okreću se HDZ-u i ospkurnim desnim strankama i preko njih ispunjavaju svoje novčane želje u privatizaciji i sudjeluju u pljački stoljeća svoje države.

Sad kad su kako oni kažu “na zalazu karijere“  pa žele i vlast. Svaka vam čast omladinci. Sad će nam ti isti pričati kako izgleda demokracija, moral i nesebično davanje društvu. Da ne bi.

Samo da se ne zaboravi!

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone