„Knjige u škartocu“ – nova usluga Gradske knjižnice Rijeka

9. prosinca 2020. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

“Knjige u škartocu”, nova je usluga Gradske knjižnice u Rijeci, uz pomoć koje se iz udobnosti svoga doma, digitalnim putem možete naručiti željene naslove, a onda ih na potpuno higijenski i siguran način, preuzeti u posebnoj papirnatoj vrećici.

“Knjige u škartocu” dostupne su na ograncima Zamet, Trsat, Drenova, Turnić te Knjižnici Čavle, Knjižnici “Vid Omišljanin” i u Dječjem odjelu Stribor.

Cilj usluge “Knjige u škartocu” je korisnicima Gradske knjižnice Rijeka omogućiti što brži i sigurniji način dolaska do dobrih knjiga bez zadržavanja u zatvorenim prostorima.
„Ujedno, upravo su knjige i čitanje jedan od ljepših načina provođenja slobodnog vremena i stvaranja odmaka od kaotične stvarnosti. S ‘knjigom u škartocu’ smo zasigurno i sigurniji i snažniji“, ističu u Gradskoj knjižnici Rijeka.

Uslugu mogu koristiti svi članovi Gradske knjižnice Rijeka (postojeći i budući) bez obzira na odjel ili ogranak u kojem su se učlanili. Odjednom je moguće posuditi četiri naslova. Knjige bi trebale biti spremne u roku od 24 sata, a usluga je besplatna.

Nakon što u online katalogu GKR-a korisnici pronađu željeni naslov, potrebno je elektronskom poštom na knjigeuskartocu@gkri.hr poslati svoje podatke i listu želja.

Više informacija o naručivanju knjiga putem usluge “Knjiga u škartocu”.

Članarina u Gradskoj knjižnici Rijeka je, gotovo simboličnih, 50 kuna godišnje te je i nju moguće izvršiti online putem, u slučaju da niste član knjižnice ili vam je članarina istekla. Više o online upisu u Gradsku knjižnicu Rijeka.

U utorak, 15. prosinca, kroz 24 sata od 0:01 do 23:59, u sklopu akcije online upisa, svi zainteresirani se mogu upisati u Gradsku knjižnicu Rijeka za simboličnih 25 kuna i to isključivo online putem.

(foto: GKR)