KEK: U ČETVRTAK IDEMO 100% U UTAKMICU PROTIV AUSTRIJE

1. studenoga 2017. | Kategorija: Sport

Matjaž Kek

Matjaž Kek

SPORT – Nogometaši Rijeke u četvrtak se ponovo okreću europskim izazovima. U ogledu četvrtog kola u skupini D Europske lige, izabranici Matjaža Keka odmjerit će snage protiv Austrije Beč u potrazi za bodovima koji bi ih održali u konkurenciji za proljeće u Europi.
– Ne bi bilo dobro da ovoj utakmici razmišljamo u kontekstu utakmice u Beču. Ekipa Austrije na gostovanju je puno opasnija i unatoč svim problemima znaju odigrati taktički zrelo i odgovorno, te opasno i znaju zaprijetiti ako nemaš kvalitetnu organizaciju i reakciju kada dobiješ ili izgubiš loptu. Želimo pobjedu na Rujevici, vjerujemo da će veliki adut biti naši navijači, rekao je Matjaž Kek, trener Rijeke, u najavi utakmice protiv Austrije.
Rijeka je prije dva tjedna slavila na gostovanju u Beču (3:1).
– Moraš biti sto posto spreman u nogama i glavi i na te igrače računam. Nekad se u nogometu okrene od krasne atmosfere do puno upitnika, ali ne vidim niti jedan razlog da navijači ne bi stali iza ekipe ako ona to zasluži. A igrači će napraviti sve da Rijeka najprije pokaže srce želju angažman i prući kvalitetnu igru, ustvrdio je Kek.
– Svi znamo kakva nas utakmica očekuje, posebice nakon lošijih rezultata. Uvjeravam vas da ćete gledati prepoznatljivu Rijeke koja je igrala odličan nogomet. Nema razloga da ne odigramo mušku utakmicu. Pričali smo u svlačionici, svjesni smo da smo loše igrali u zadnjih nekoliko tjedana. Moramo poraditi na tome. Na treningu odlično radimo, ali na utakmici to nismo pokazali, rekao je Josip Mišić. (kv)