KEK ODLAZI? DOLAZI ČEH JINDRICH TRPIŠOVSKY?

17. studenoga 2017. | Kategorija: Sport
Matjaž Kek

Matjaž Kek

SPORT – HNK Rijeka nalazi se u krizi, znaju već i ptice na grani. Ali dosad su svi decidirano odbijali mogućnost odlaska Matjaža Keka, slovenskog trenera koji je odveo u proteklih nekoliko godina Rijeku na sam vrh hrvatskog nogometa i vratio Rijeci imidž velikana hrvatskog nogometa koji uzdignute glave parira čak i velikim europskim klubovima. Ovaj neosporan nogometni maestro, koji je i vlastitu renesansu doživio u Rijeci, godinama je miljenik navijača Rijeke i vodstva kluba. Čini se podjednako u vrijeme uspjeha Rijeke i u vrijeme loših rezultata, jer Rijeka ipak nije grad koji preko noći mijenja stav. Navijači Rijeke i vodstvo kluba znaju što je Kek dao ovome klubu i period loših rezultata to ne može izbrisati.

Nakon godina izvrsnog uspjeha HNK Rijeke pod palicom Matjaža Keka posljednjih mjeseci klub je upao u seriju loših rezultata. Nema više sumnje – HNK Rijeka samo uz pomoć čuda može obraniti naslov, a pitanje je što će se desiti u Kupu. Rijeka se grčevito bori ostati u kakvo-takvoj utrci za gornji dio tablice. Scenarij koji se sve više čini ostvarenjem najcrnijih noćnih mora.

Bez Keka rezultati bi bili kudikamo gori

Ukoliko bi se slično desilo u ostalim klubovima prvi na udaru bili bi treneri. U Rijeci nije tako. Navijači, komentatori, analitičari, čelnici kluba, svi se slažu da Kek nije krivac lošeg stanja. Štoviše, on i dalje uživa potpuno povjerenje. Slažu se da trener izvlači maksimum od igrača koji su mu na raspolaganju, jer Rijeka koja je prošle sezone nabijala komplekse ostalim klubovima kadrovski nije ova današnja Rijeka. Nedostaje cijela pelerina igrača i bez Keka bi rezultati bili kudikamo gori.

Kek je dosad decidirano odbijao odlazak iz Rijeke, iako je dobivao laskave ponude poput vođenja slovenske reprezentacije. Mišković ni u primisli ne želi pustiti Keka. Ali neki inozemni mediji nabacuju se tezama. Tako češki portal isport.blesk.cz (a prenosi Gol.hr) navodi da je trener češkog kluba “Slovan Libereca” Jindřich Trpišovský na korak dolaska na Rujevicu. “Čelnici Rijeke gledali su utakmicu Jihlave i Libereca i obavili su prve razgovore s Trpišovskim”, prenose.

“Slovan Liberec” je srednje važan klub u prvoj češkoj ligi (trenutno 4 od ukupno 16 klubora), a Jindřich iza sebe dosad nema važnijih uspjeha u karijeri. Teško je vjerovati ovakvim informacijama, jer se čini da Kek ne namjerava otići, a Jindřich Trpišovský ne izgleda zamjenom koja impresionira. (kv)