KEK: DINAMO JE NAJTEŽI PROTIVNIK

4. travnja 2018. | Kategorija: Sport

Matjaž Kek

Matjaž Kek

SPORT – Nogometaši Rijeke u srijedu gostuju kod Dinama (Stadion Maksimir, 17.30 sati) u utakmici polufinala Kupa Hrvatske. Ove sezone u polufinalu se igra samo jedna utakmica i ždrijeb je bijelima donio najveći mogući izazov.

– Već nakon ždrijeba bilo je jasno da nas čeka najteži mogući protivnik. Svi znamo što znači Dinamo u Maksimiru, ali radi se o jednoj utakmici i ne znam da li je čudo što tražimo prolaz u finale, rekao je Matjaž Kek, trener Rijeke, u najavi utakmice.

Iako u proteklim godinama Rijeka ima negativan skor s Dinamom, Kek je u eliminacijskim utakmicama ostvario pozitivan omjer. U šest ogleda proteklih godina Rijeka je upisala četiri pobjede, jedan remi i jedan poraz, osvojivši pritom dva Kupa i jedan Superkup. Jedini nepovoljan ishod bio je u polufinalu Kupa Hrvatske (2014./2015.) kada je Dinamo nakon dva ogleda prošao dalje.

– Moramo odgovoriti bolje u momentu kada se osvoji lopta. Hajduku nismo dali priliku da dođe u šansu. Zadovoljan sam kako ekipa raste i kako igrači žele rezultat. Znamo da i u srijedu neće biti lako, rezultat je uvijek plod događaja na terenu. U stvaranju igre ide sporije, nego motiv i želja. U ovakvim utakmicama izvedba mora biti savršena da bi stigli do pobjede, ustvrdio je Kek.

Polufinale Kupa Hrvatske najavio je i Srđan Grahovac.

– Između ekipa nema nepoznanica. Mogu biti neke različite taktičke nijanse, a naš cilj je prolazak u finale, rekao je Srđan Grahovac. (kv)