KEK: ČESTITKE OSIJEKU, ISKORISTILI SU PONUĐENO

8. kolovoza 2017. | Kategorija: Sport

Matjaž Kek

Matjaž Kek

SPORT – Nogometaši Rijeke neće po dobrom pamtiti gostovanje u Osijeku. Prvi poraz ove sezone, uz crvene kartone Marka Vešovića i Mate Maleša koji neće moći nastupiti protiv Dinama,
– Prije svega čestitke Osijeku na pobjedi. Iskoristili su ponuđeno. Izuzetno mi je teško zbog Darija Župarića, nadamo se samo da je s Darijom sve u redu. Sve drugo pada u zaborav, rekao je Matjaž Kek, trener Rijeke.
Iako scene nakon utakmice na travnjaku nisu bile lijepe, Dario Župarić je na kraju bez težih posljedica napustio Gradski vrt.

Naime, nogometaši Rijeke poraženi su od Osijeka 0:1 u utakmici četvrtog kola Hrvatski telekom Prva liga. Rijeka je u Gradskom vrtu doživjela prvi prvenstveni poraz ove sezone.
Osijek je upisao prvu pobjede protiv Rijeke nakon 19. travnja 2014. godine.
Rijeka je bolje otvorila utakmicu i uz kontinuirani pritisak u nekoliko je navrata stigla pred gol Osijeka. Već u četvrtoj minuti Gorgon je lijepo ubacio s desnog boka, Gavranović odlično pucao glavom, ali Malenica je sjajnom paradom spasio svoj gol.
Nakon pokušaja Bočkaja u sedmoj minuti, uslijedila je brza kontra Rijeke i snažan udarac Mišića sa 16 metara koji je otišao pored gola.
I onda je stigao pogodak u 18. minuti. Nakon kornera kontakt Eleza i Lesjaka, sudac Fran Jović okarakterizirao je kao kazneni udarac.
Barišić je bio siguran – 1:0.
Rijeka je uzvratila preko Hebera (21′) i opasnim udarcem Mišića (25′) kojega je skrenuo Škorić i zamalo svladao vlastitog vratara.
Ključan trenutak dogodio se u 35. minuti kada je Marko Vešović zbog prekršaja zaradio drugi žuti karton. Osijek je u završnici pokušao doći do drugog gola, ali udarci Grezde, Muzafera i Lope nisu bili opasnost po riječki gol.
Iako s igračem manje Rijeka je imala loptu u svojim nogama. U 51. minuti Mišić je sjajno izbacio Hebera koji se sjurio sam prema golu Osijeka, ali vratar Malenica je bio brži i spasio svoj gol.
U 63. minuti velika prilika za Osijek. Nakon gužve u kaznenog prostoru Rijeke, Ejupi je pucao glavom. Vratnica je spasila Rijeku, a odbijanac iz blizine Bočkaj je poslao preko grede.
U 78. minuti Grezda je smirio jednu loptu u kaznenom prostoru, ali nije bilo preciznosti. Samo minutu kasnije Pušić je sjajno pucao, ali Sluga je odlično obranio.
U sudačkoj nadoknadi Osijek je krenuo u jednu od posljednjih kontri, Ejupi je izbio sam pred Slugu, ali udarac je otišao preko grede.