KASTAV I VIŠKOVO – PREKIDA USLUGE VODOOPSKRBE

29. kolovoza 2020. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

vodaKASTAV / VIŠKOVO – U utorak, 1. rujna ove godine, privremeno će se u vremenu od 6:00 do 19:00 sati obustaviti isporuka vode dijelu korisnika i to na području:

OPĆINE VIŠKOVO – ulica BRNASI od kućnog broja 1 do 20 te

GRADA KASTVA u ulicama:

ŽEGOTI od kućnog broja 24 do 28

DOVIČIĆI kućni broj 55

CREKVINA kućni brojevi 1, 2, 4, 5, 7 i 9

VJEKOSLAVA SPINČIĆA od kućnog broja 10 do 16

ULICA ZAKONA KASTAFSKEGA od kućnog broja 2 do 10

ULICA MILANA MARJANOVIĆA kućni broj 20

U popodnevnim satima postupno bez vode ostajat će privremeno i ostali korisnici na području centra Kastva te u naseljima Belići, Spinčići, Trinajstići, Tometići, Rubeši, Jurčići, Rešetari, Jurjenići, Ćikovići te Antončići (općina Matulji).

S obzirom na složenost radova koji uvjetuju privremeni prekid, molimo korisnike za razumijevanje ukoliko će se voda ponovno početi isporučivati iza 19 sati.

Za vrijeme prekida u vodoopskrbi, opskrba vodom bit će omogućena putem autocisterne koja će biti stacionirana za Viškovo u Brnasima kod nogometnog igrališta (adresa Brnasi 1, Viškovo) te hidrantskog nastavka za Kastav u ulici Vjekoslava Spinčića kod kućnog broja 8.

Po potrebi će u osiguranje vode biti uključena i autocisterna koja će kružiti područjem koje će ostati privremeno bez vode.

“Molimo sve korisnike vodne usluge da se opskrbe dovoljnim količinama vode. Razlog privremenog prekida u isporuci vode je spajanje novog transportnog vodovodnog cjevovoda koji je u dužini od oko 550 metara zamijenjen u sklopu radova na sanaciji županijske ceste ŽC 5021 u naselju Žegoti u Kastvu. Ova investicija kojom se poboljšava sigurnost i kvaliteta javne vodoopskrbe vrijedna je nešto više od 3,3 milijuna  kuna (bez poreza na dodanu vrijednost). Izvođač građevinskih radova je GP Krk d.d., dok stručni nadzor nad izvođenjem radova obavlja Ured ovlaštenog inženjera građevinarstva Zoran Samaržija Hranilović”, navodi Jelena Zorić Domitrović, dipl.oec., stručni suradnik za odnose s javnošću KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o.

“Nakon završetka radova i ponovnog uspostavljanja vodoopskrbe, tj. dolaska vode, savjetujemo da se pusti voda da istječe dok se ne razbistri”, zaključuje.

(kv)