JOŠ JEDNA GLAZBENA POSLASTICA U OPATIJI – Koncert povodom 150. godišnjice velikog Rossinija

12. srpnja 2018. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

Ljetna pozornica u Opatiji

Ljetna pozornica u Opatiji

OPATIJA – Festival Opatija, povodom 150. godišnjice smrti velikog skladatelja Gioachina Rossinija, na opatijsku Ljetnu pozornicu u ponedjeljak, 30. srpnja donosi glazbenu poslasticu – koncert Orchestra della Società Filarmonia pod nazivom „Rossini! Rossini! Bravo, bravissimo!“

Gioachino Antonio Rossini jedan je od najznamenitijih svjetskih skladatelja koji je svojim operama i stilom izmijenio naše poimanje glazbe. Neka od njegovih najpoznatijih djela su bezvremenski “Seviljski brijač”, “William Tell”, “Turčin u Italiji”, “Otello”, “Mojsije u Egiptu” i mnoga druga.

Pod dirigentskom palicom maestra Alfreda Barchija, najbolje Rossinijeve skladbe izvest će poznati soprani Sabina Willeit i Vilma Ramirez Alvarez, mezzo sopran Inez Osina Rues, tenori Li Baio i Hui Jin, bariton Tan Qipeng i bas Neven Stipanov.

Koncert se provodi u suradnji s Generalnim konzulatom Republike Italije u Rijeci.

Cijena ulaznice je 110,00 kuna, a s popustom za studente i umirovljenike iznosi 80,00 kuna. Ulaznice je moguće kupiti u Opatiji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu, Croatia Records Music shopu, Foto Reviji i u caffe baru Nad urom u Robnoj kući Korzo, te online na www.mojekarte.hr.