JEFTIN POPULIZAM? – KOMADINA DAO NALOG UPRAVNIM TIJELIMA DA RIJEŠE KRIZU 3. MAJA

29. listopada 2018. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana
Zlatko Komadina (SDP)

Zlatko Komadina (SDP)

KVARNER – Već su svi ključni datumi za siguran spas 3. maja prošli i dotad se župan Zlatko Komadina (SDP) nije oglasio niti s jednim konkretnim prijedlogom, kao što to nije učinio ni SDP kojem pripada. Sada, nakon što je istekao i datum kada je moguć stečaj ukoliko jedan vjerovnik krene s potraživanjem, župan Komadina se sjetio dati županijskim upravnim odjelima (nemoguć?) zadatak da osmisle rješenja za intervenciju Županije u slučaju krize u 3. maju

Naime, župan Komadina najavio je da se unutar rebalansa proračuna županije traže rješenja za intervencije ukoliko se pokaže da do sredine studenoga radnici 3. maja ostaju bez plaće. Kako će to izvesti nije poznato s obzirom da županija te novce nema. Nije poznato treba li županija novcem građana cijele regije plaćati financijsku nesposobnost privatne firme.

Oporba već iskazuje negodovanje navodeći da župan koristi tragediju radnika 3. maja za jeftini populizam. “To što radi Komadina je sramotno. Najgora vrsta populizma. Zna li Komadina da kriza 3. maja nije od jučer? Mogao je odavno sa svojim SDP-om rješavati problem 3. maja, a ne sada izigravati generala poslije bitke”, moglo se čuti iz redova oporbe. (kv)