JEDRA KVARNERA 2016

4. listopada 2016. | Kategorija: Zabava & showbiz

fotoNATJEČAJ – “Temu Jedra Kvarnera možete shvatiti metaforički, ali i doslovno. Ako shvatite metaforički, onda ćete kroz pojam jedara „čitati“ i istraživati kulturu i tradiciju života uz more, život od mora. Fotografski ćete propitivati ambijent nasljeđa i svega onog što čini identitet Kvarnera, Jadrana i Mediterana”, navode organizatori.

Mogu se slati fotografije tradicijskih plovila na jedra, snimke sa svih regata s Jadrana i Mediterana svega onog što je vezano za tradiciju navigavanja. Istražujte more kao geografsku činjenicu, more kao kulturološku i povijesnu odrednicu. “More je kao motiv slikarima, pjesnicima, fotografima povijesna konstanta. More je kao tema u umjetničkim praksama trajna i neiscrpna. More je prostor i ambijent odrastanja, rada, života, prirodnih fenomena. Svojom monumentalnošću ono je neiscrpna arhiva mnogih tajni. More je tajna. A još veća tajna je kontinuirano fotografirati more, pratiti njegove mijene, ući u suštinu fenomena. Tajna je pratiti trenutne motivacijske impulse i realizaciju stvaralačke ideje. Baviti se morem, znači baviti se estetikom stvarnog prostora, a snimamo li ga, ovozemaljski smo Posejdoni s aparatom u ruci”, ističu.

Potrebno ej odabrati 6 svojih fotografija i javiti se na natječaj.

“Autor, sudionik natječaja JEDRA KVARNERA, ispunjavanjem i slanjem prijavnice potvrđuje da će poslati autentične snimljene fotografije te preuzima odgovornost za sadržaj prijavljenih fotografija.
Svaki autor uz fotografije prilaže pravilno popunjenu prijavnicu. Za sudjelovanje na natječaju plaća se kotizacija u visini 50 kuna i uplaćuje se na žiro-račun Fotosaveza Primorsko-goranske županije s naznakom za Jedra Kvarnera 2016., Erste banka IBAN HR6524020061100657082″, navode organizator koji ističu kako će prirediti izložbu od najboljih fotografija te napraviti katalog u pdf formatu sa svim izloženim fotografijama.
Natječaj je otvoren od 31. svibnja do 16. listopada.

Svaki autor može prijaviti najviše šest /6/ fotografija. Dopušteni nastavci datoteka: jpg, jpeg; dopuštena pojedinačna veličina datoteke je najviše 4 MB.
Datoteke fotografija trebaju biti potpisane: redni broj, ime i prezime autora i naziv fotografije npr.: 1_Marko_Markovic_Kaic moga nonica

Fotografije se isključivo šalju u digitalnom obliku u .jpg /.jpeg/ formatu na e-mail: jedrakvarnera@gmail.com Pojedinačne veličine fotografije /datoteke/ ne veće od 4 MB.

Popunjenu prijavnicu treba poslati na ovu adresu: jedrakvarnera@gmail.com (kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone