JEDAN PROVALJIVAO PO GROBNIKU, DRUGI KRAO SUNCOBRANE PO RIJECI

29. travnja 2020. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

 

policija

GROBNIK  / RIJEKA- Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka dovršili su dva kriminalistička istraživanja vezana za počinjenje kaznenih djela teške krađe provaljivanjem i krađe. Tako je prijavljen 22-godišnji hrvatski državljanin kojega se sumnjiči da je 14. travnja provalio u vikend kuću na području Grobnika iz koje je otuđio razni alat i druge predmete za domaćinstvo. Time je 54-godišnju vlasnicu materijalno oštetio za najmanje tri tisuće kuna. Tijekom istraživanja je dio otuđenih predmeta pronađen i vraćen vlasnici.

Također, za počinjenje dva kaznena djela krađe, kao i oštećenja tuđe stvari, policija je prijavila 32-godišnjeg hrvatskog državljanina kojega  sumnjiči da je tijekom travnja s terasa dvaju ugostiteljskih objekata na području Rijeke otuđio sedam suncobrana. Pri tom je i oštetio video nadzor tih objekata. Materijalna šteta cijeni se na više tisuća kuna, a u međuvremenu su policijski službenici dio suncobrana pronasli i bit će vraćeni vlasnicima. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je drugi dio otuđenih suncobrana 32-godišnjak prodao trećim osobama.

Po završetku istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, oba osumnjičenika su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu.