Javni poziv za ulazak poduzetnika u programe Inkubacije i Post-inkubacije u Tehnološko-edukacijskom poduzetničkom inkubatoru “Proizvodni park Torpedo”

8. kolovoza 2020. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

RRA Porin je raspisao javni poziv za ulazak poduzetnika u programe Inkubacije i Post-inkubacije u Tehnološko-edukacijskom poduzetničkom inkubatoru “Proizvodni park Torpedo”.

Budućim korisnicima na raspolaganju niz usluga

Program Inkubacije, odnosno Post-inkubacije obuhvaća sljedeće usluge:

  • zakup poslovnog prostora,
  • savjetodavne usluge,
  • usluge stručne edukacije,
  • podrška pri umrežavanju,
  • usluge pristupa prostornoj infrastrukturi,
  • usluge pristupa inovativnoj infrastrukturi.

Ovim javnim pozivom popunjavaju se poslovni prostori namijenjeni za obavljanje proizvodne i srodne djelatnosti te poslovni prostori namijenjeni za obavljanje proizvodno-uslužne djelatnosti.

Korisnicima programa Inkubacije i Post-inkubacije omogućeno je i korištenje zajedničkog radioničkog prostora – coworking prostora (suradnog prostora) koji je opremljen radnim stolovima, ručnim alatom i CNC strojem. Korisnik može koristiti zajednički radionički prostor uz prethodnu najavu prema rasporedu koji odredi Riječka razvojna agencija Porin d.o.o. Korištenje CNC stroja posebno se naplaćuje.

U programe Inkubacije i Post-inkubacije primit će se ukupno 16 poduzetnika

Za ulazak u program Inkubacije može se prijaviti poduzetnik početnik registriran za obavljanje proizvodne ili srodne djelatnosti, odnosno proizvodno – uslužne djelatnosti. U program Inkubacije primit će se ukupno šest poduzetnika.

Za ulazak u program Post-inkubacije mogu se prijaviti poduzetnici u kasnijoj fazi rasta i razvoja registrirani za obavljanje proizvodne ili srodne djelatnosti, odnosno proizvodno – uslužne djelatnosti koji su završili program Inkubacije. Iznimno, poduzetnici koji nisu završili program Inkubacije, mogu se prijaviti za ulazak u program Post-inkubacije pod uvjetom da ostvaruju pozitivan poslovni rezultat, s time da prednost pri ulasku u program Post-inkubacije pod jednakim uvjetima imaju poduzetnici koji su završili program Inkubacije. U program Post-inkubacije primit će se deset poduzetnika.

Prijave na javni poziv dostavljaju se najkasnije do 26. kolovoza 2020.

Razgledavanje poslovnih prostora na licu mjesta za sve zainteresirane osobe održat će se 20. kolovoza 2020. od 10 do 12 sati. Dolazak nije potrebno najaviti.

Na mrežnim stranicama Regionalne razvojne agencije Porin može se pronaći javni poziv s pripadajućim prijavnim obrascem te izjavom o korištenim potporama male vrijednosti, kao i Pravilnik o ocjenjivanju prijava za ulazak u inkubator te pravilnik o radu, kućni red te opis programa inkubatora.

Proizvodni park Torpedo novi riječki poduzetnički inkubator

Proizvodni park Torpedo novi je poduzetnički inkubator u Rijeci, uređen u prostorima bivše tvornice Torpedo putem EU projekta. Iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurano je 19,3 milijuna kuna, što čini čak 97,22 % vrijednosti projekta.