Javni poziv za ulazak poduzetnika u program Post-inkubacije u Proizvodnom parku Torpedo

1. travnja 2021. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

RRA Porin je raspisao javni poziv za ulazak poduzetnika u program Post-inkubacije u Tehnološko-edukacijskom poduzetničkom inkubatoru Proizvodni park Torpedo.

Program Post-inkubacije obuhvaća sljedeće usluge:

  • Zakup poslovnog prostora,
  • Savjetodavne usluge,
  • Usluge stručne edukacije,
  • Podrška pri umrežavanju,
  • Usluge pristupa prostornoj infrastrukturi,
  • Usluge pristupa inovativnoj infrastrukturi.

U program Post-inkubacije prima se pet poduzetnika

Za ulazak u program Post-inkubacije mogu se prijaviti poduzetnici u kasnijoj fazi rasta i razvoja registrirani za obavljanje proizvodne ili srodne djelatnosti, odnosno proizvodno-uslužne djelatnosti koji su završili program Inkubacije. Iznimno, poduzetnici koji nisu završili program Inkubacije, mogu se prijaviti za ulazak u program Post-inkubacije pod uvjetom da ostvaruju pozitivan poslovni rezultat, s time da prednost pri ulasku u program Post-inkubacije pod jednakim uvjetima imaju poduzetnici koji su završili program Inkubacije.

U program Post-inkubacije primit će se po jedan poduzetnik po svakom poslovnom prostoru, a u ovom javnom pozivu oglašena su tri slobodna prostora namijenjena za obavljanje proizvodne i srodne djelatnosti te dva slobodna prostora namijenjena za obavljanje proizvodno-uslužne djelatnosti.

Javni poziv bit će otvoren sve dok se ne popune svi poslovni prostori oglašeni u javnom pozivu, odnosno do opoziva.

Na mrežnim stranicama Riječke razvojne agencije Porin može se pronaći javni poziv s pripadajućim prijavnim obrascem, kao i Pravilnik o ocjenjivanju prijava za ulazak u inkubator te pravilnik o radu, kućni red te opis programa inkubatora.

Proizvodni park Torpedo nudi pristup specijaliziranoj industrijskoj opremi

U okviru EU projekta „Proizvodni park Torpedo“ iskorišten je bivši prostor tvornice Torpedo, čijom je prenamjenom na površini od 1.557,34 m2 uređeno 16 poslovnog prostora, coworking prostora u prizemlju objekta za rad poduzetnika, korištenje usluga Tehnološkog laboratorija opremljenog specijaliziranom industrijskom opremom za 3D skeniranje i 3D print te konferencijske dvorane i dvorane za sastanke.

Poduzetnicima je tako stavljen na raspolaganje kvalitetan i atraktivan radni prostor, no najveća vrijednost projekta suvremena je specijalizirana oprema za aditivnu proizvodnju od pijeska i metala te polimera te oprema za optičko mjerenje, s pratećim softverima.