“JAKOVLJA 2017.” U JADRANOVU

21. srpnja 2017. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

Jakovlja JadranovoJADRANOVO – Pred nekoliko je dana počela “Jakovlja 2017.”, manifestacija kojom Jadranovo svake godine tradicionalno slavi svoga zaštitnika, svetoga Jakova. Sve do 29. srpnja će posjetitelji Jadranova u društvu mještana uživati u zanimljivom programu zabavnog, kulturnog, sportskog i vjerskog karaktera.

Nakon što su je u subotu, 15. srpnja, otvorila tradicionalna Jakovarska vesla, došlo je vrijeme za nastavak manifestacije. U četvrtak, 20. srpnja će u 21 h na rivi Mulini početi kazališna predstava “Paralele”, koju će izvesti Teatar “Scena”, dok je petak navečer, 21. srpnja, rezerviran za Ribarsku feštu u uvali Grabrova.
Sportski dio programa otvorit će Stolnoteniski turnir povodom proslave Sv. Jakova, i to u subotu, 22. srpnja u Domu kulture u jutarnjim satima. Istoga će dana u 20 h u uvali Grabrova početi tradicionalna Fešta povodom blagdana Sv. Jakova, za sjajnu će se zabavu pobrinuti grupa “Trend” i Dražen Zečić, a u ponoć će doživljaj uljepšati i vatromet.

Središnji dio proslave odvija se na sam dan obilježavanja svetoga Jakova, u utorak, 25. srpnja, kada u 10 sati s Rive Muline kreće tradicionalna procesija s kipom sv. Jakova po mjestu, a zatim će se održati svečana sveta misa ispred crkve sv. Jakova, koju će predvoditi vlč. Vjekoslav Kovač. U 19 h će na rivi Mulini početi nastup KUD-a Martin Matetić.

U vrijeme “Jakovlje” će se održati i prve ovogodišnje Melodije s okusom mora u Jadranovu, i to u četvrtak, 27. srpnja u 21 h na rivi Mulini, a nastupat će Klapa “Nevera”. Dan nakon toga, 28. srpnja, će se na boćalištu “Sveti Jakov” održati Tradicionalni međunarodni boćarski turnir “Jakovlja 2017.”.
Ovogodišnja “Jakovlja” završava u subotu, 29. srpnja, kada će u 20 h na rivi Mulini početi Ribarska fešta.