JADRANOVO JE SPREMNO ZA „JAKOVARSKA VESLA”

12. srpnja 2018. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

jadranovo jakovljeJADRANOVO – Još nas nekoliko dana dijeli od veselog i uzbudljivog događanja na crikveničkoj rivijeri, točnije u Jadranovu.

Jadranovo je poznato po zagarantiranoj zabavi na kopnu i na moru, a u subotu, 21. srpnja, nešto veće uzbuđenje će vladati u akvatoriju, gdje će se odvijati tradicionalna „Jakovarska vesla“.

Natječu se raznolike ekipe – muške, ženske, dječje, domaće ekipe po naseljima i one čiji su sudionici gosti. Natjecatelji veslaju u barkama s područja Tunere do uvale Grabrova te natrag do rive Mulina. Uvjet za natjecanje je da svaka ekipa ima 3 člana.

“Zvuči zabavno, zar ne? Želite i vi biti dio ovog tradicionalnog događaja? Okupite ekipu (3 člana), pripremite barku i vesla i ne zaboravite se prijaviti na broj mobitela Siniše Budisavljevića, predsjednika ŠRD „Tunera“ 098 180 0830. Prijave su moguće i na dan natjecanja, 21. srpnja. Kotizacija se ne plaća”, navode organizatori.

Okupljanje i prijava sudionika vrši se kod ribarske kućice od 18:00 sati, a svi sudionici mogu usput posjetiti Kućicu od ribari, mali muzej ribarstva. Svi natjecatelji dobivaju majicu, hranu i piće. Start je u 20:00 sati, a na cilju, na rivi Mulina, očekuje vas ribarska fešta uz glazbeni sastav „Mistral“. Za prva tri mjesta su osigurane zanimljive nagrade. Pobjednici utrke sudjeluju u procesiji za proslavu Jakovlje te barkom dovoze kip Svetoga Jakova i nose ga do mjesne crkve.

“Ne propustite „Jakovarska vesla“, posjetite nas i uživajte – kao natjecatelj ili bodrite svoje favorite. Otkrijte zašto ova manifestacija iz godine u godinu ima sve više posjetitelja i natjecatelja. To je događanje kojim započinje proslava Svetoga Jakova, zaštitnika Jadranova, a proslava će doživjeti svoj vrhunac 28. srpnja u 21 sat, kada započinje zabavni program uz nastup Lidije Bačić”, navode organizatori. (kv)