IZNAJMLJIVAČI: AUSTRIJANCI UVIJEK PUSTE SVE ČISTO, A ENGLEZI PRLJAVO

27. kolovoza 2018. | Kategorija: Hrvatska

turizamKVARNER – Na uzorku od 50 malih privatnih iznajmljivača i vlasnika apartmana s područja Kvarnera izradili smo anketu u kojoj smo ih pitali: od svih gostiju koje ste dosad imali, koji su ostavili vaš apartman u najvećem neredu, a koji su ga pustili urednog

Pitali smo 10 iznajmljivača s područja Rijeke (Rijeka-Kostrena), zatim 10 s područja Opatijske rivijere (Mošćenička Draga-Lovran-Ičići-Opatija-Matulji), 10 s područja Crikveničke rivijere (Bakarac-Crikvenica-Kraljevica-Jadranovo-Novi Vinodolski), 10 s područja otoka Cresa i otoka Lošinja te 10 s područja otoka Krka i otoka Raba.

Odgovori se razlikuju po profilu gostiju koji dolaze u pojedinu destinaciju, tako najviše domaćih gostiju po privatnim iznajmljivačima bilježi Crikvenička rivijera, a najmanje Opatijska rivijera. S druge strane stranih gostiju najviše ima na Opatijskoj rivijeri i na otoku Krku.

Čak 80% iznajmljivača navelo je da su im iskustva s Austrijskim gostima pozitivna što se tiče urednosti puštanja apartmana nakon odlaska, dok daleko najgore stoje gosti koji stižu iz Engleske. Ovi gosti nisu brojni, ali čak 85% ih navodi da gosti s otoka apartman puštaju u izrazito neurednom stanju. Među “čistuncima” se još ističu Nijemci i Slovenci, dok među “prljavce” ulaze Francuzi, ali i Hrvati.

Kako nije moguće sve ljude stavljati u “isti koš” dio iznajmljivača ima različita iskustva pa ih podjednako navodi da Mađari puštaju apartman u urednom tj. neurednom stanju.

Tko su najveći “prljavci” po anketiranim kvarnerskim malim iznajmljivačima, a tko su “čistunci”?

Prljavci:

1. Englezi – 85%

2. Francuzi – 50%

3. Hrvati – 45%

4. Talijani – 40%

5. Mađari – 40%

 

Čistunci:

1. Austrijanci – 80%

2. Nijemci – 70%

3. Slovenci – 55%

4. Srbi – 50%

5. Mađari – 40%