Izložba Vološćana Claudia Franka u Balatonfüredu

26. travnja 2018. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

frankVOLOSKO – U Galeriji Kisfaludy u mađarskom Balatonfüredu 25. travnja otvorena je izložba akademskog slikara Claudia Franka pod nazivom “Ovo plavetnilo, u kojem plivamo”. Izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Grada Opatije dr. sc. Emil Priskić, a uz mnogobrojne goste i uzvanike te slikara Franka koji je nastupio na violini, prisutni su bili zamjenica gradonačelnika Balatonfüreda Lenke Hari, predsjednica gradskog odbora za ljudske potencijale Judit Molnar, ravnateljica gradske ustanove za kulturu Anett Schmidtne Kositzky i počasni građanin Opatije Miklos Takacs.

– Vjerujemo da će posjetiteljima u narednih nekoliko tjedana biti interesantno vidjeti slike našega Claudia Franka, ali i doživjeti vizure našeg predivnog grada Opatije. Drago mi je da smo uspjeli dovesti ovu izložbu s kojom dolazi i poseban duh ateljea koji djeluje i daje osebujan umjetnički karakter mjestu u Opatiji koji se zove Volosko. Radi se o jednom posebnom umjetniku i glazbeniku koji svoju umjetnost uvijek nesebično dijeli svim posjetiteljima i kojeg već dobro poznaju oni koji s našim počasnim građaninom Miklosom Takacsem posjećuju Opatiju, istaknuo je Priskić.

Organizator izložbe je Gradska ustanova za kulturu Balatonfüred Kulturális Nonprofit Kft., a inicijatori izložbe Miklos Takacs, počasni građanin Grada Opatije koji već godinama u Opatiju dovodi brojne grupe gostiju iz Balatonfüreda i regije te Judit Molnar, predsjednica gradskog odbora za ljudske potencijale, također vjerna gošća Opatije.

Gradovi Balatonfüred i Opatija zbratimljeni su već 22 godine i veže ih prijateljska suradnja, kao i suradnja na području kulture i amaterskog stvaralaštva. (kv)