IZBORNA ŠUTNJA SE UGLAVNOM POŠTUJE, OSIM NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

15. svibnja 2021. | Kategorija: Hrvatska

izboriKVARNER – Danas je dan kada bi građani trebali biti pošteđeni maltretiranja od  strane političkih stranaka i kandidata. Ovaj “sveti” trenutak mira se uglavnom poštuje od strane samih kandidata pa dosad nismo imali kršenje izborne šutnje na području Kvarnera. Ali samo dok su kandidati u pitanju, jer što se letvica više spušta na članove nekih stranaka  to je više kršenja šutnje. To se najviše vidi na društvenim mrežama gdje se tijekom današnjeg dana moglo pronaći “navijačkih” tekstova za kandidate SDP-a u Malom Lošinju, Crikvenici i Opatiji.

Komentari su gotovo isključivo od strane lažnih facebook profila pa je moguće da su izborni stožeri SDP-ovih kandidata zabunom ove “plaćene oglase”, koje se kreira i plaća facebooku, za kraj svojih kampanja staviti dan izbora umjesto dan prije izbora.

Na nekoliko društvenih mreža na udaru su se također našli aktualni čelnici Viškova i Omišlja koje se prozivalo za loš dosadašnji rad. Nekoliko ružnih komentara pronašli smo na račun aktualnog čelnika Crikvenice, ali admini grupe gdje su bili postavljeni brzo su izbrisali komentar.

Čini se da se izborna šutnja poštuje u Rijeci ili admini facebook grupa dovoljno brzo brišu takve komentare pa ih nismo uočili.

U ostalim dijelovima Kvarnera nismo uočili kršenje izborne šutnje.

(kv)

 

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone