Iz Grada Rijeke poručili: ovo je način provođenja sportskih aktivnosti nakon djelomičnog popuštanja epidemioloških mjera

2. veljače 2021. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

RIJEKA – Odjel za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke upućuje sportske klubove, sportaše i upravitelje sportskih objekata u vlasništvu Grada Rijeke na način provođenja sportskih aktivnosti nakon djelomičnog popuštanja epidemioloških mjera.

Odlukom Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske od 29. siječnja 2021. godine, počev od 30. siječnja 2021. sportske aktivnosti mogu se provoditi kako slijedi:

  1. u otvorenim prostorima aktivnosti treninga mogu provoditi svi sportski klubovi te pojedinačne sportašice i sportaši, kao i rekreativci; aktivnosti natjecanja dozvoljene su trenutno samo za seniorske ekipe koje se natječu u 1. i 2. rangu nacionalnih natjecanja, te 1. rangu juniorskih natjecanja, kao i za sportašice i sportaše u pojedinačnim sportovima čije se ekipe natječu u najvišem rangu natjecanja, pripadaju kategoriziranim sportašima ili se nalaze na popisu Ministarstva turizma i sporta kao sportaši koji se pripremaju za europska ili svjetska prvenstva
  2. u zatvorenim prostorima aktivnosti treninga i natjecanja mogu provoditi samo seniorske ekipe koje se natječu u 1. i 2. rangu nacionalnih natjecanja, te 1. rangu juniorskih natjecanja, kao i sportašice i sportaši u pojedinačnim sportovima čije se ekipe natječu u najvišem rangu natjecanja, pripadaju kategoriziranim sportašima ili se nalaze na popisu Ministarstva turizma i sporta kao sportaši koji se pripremaju za europska ili svjetska prvenstva; izuzetak su vodeni sportovi i beskontaktni pojedinačni sportovi u prostorima sportskih balona, kojima su dozvoljene sportske aktivnosti.

Dozvoljene sportske aktivnosti smiju se provoditi samo poštujući ostale protuepidemijske mjere navedene u Odluci (bez gledatelja, uz prisutnost samo nužnog tehničkog osoblja i dr.).

U ovom trenutku, prema preporukama Stožera, korištenje svlačionica bit će i dalje ograničeno, na jednak način koji se provodio u siječnju 2021. godine.

Ovim putem stoga molimo predstavnike klubova čije sportašice i sportaše ulaze u gore navedene kategorije, da kontaktiraju zaduženu osobu u TD Rijeka Sport (amra.fajic@rijekasport.hr), kako bi se mogao sastaviti konačni raspored održavanja treninga i natjecanja u objektima kojima upravlja TD Rijeka Sport. Kod kontakta molimo obvezno dostaviti listu sportaša koji ovom Odlukom dobivaju pravo treniranja i natjecanja, te datume od kojih bi sportaši započeli treninge. Do sastavljanja konačnog rasporeda termina korištenja sportskih objekata, sportski klubovi te pojedinačne sportašice i sportaši moći će koristiti svoje termine u kojima su redovito trenirali prije uvođenja posljednjih mjera zabrane sportskih aktivnosti – u slučaju nedoumica ili pitanja, molimo kontaktirati zaduženu osobu u TD Rijeka Sport (amra.fajic@rijekasport.hr).

Isto tako molimo upravitelje sportskih objekata koji su u vlasništvu Grada, a njima upravljaju pojedini klubovi, da se striktno pridržavaju istih mjera.

Napominjemo da se kršenje navedenih mjera može kažnjavati novčanim kaznama za fizičke i pravne osobe, te molimo striktno pridržavanje svih propisanih pravila.

Pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke
Zdravko Ivanković