IVOSLAV BAN: ZLATKO KOMADINA I ROBERT MARČELJA IZNOSE NEISTINE

6. travnja 2021. | Kategorija: Hrvatska

prazna_ucionica škola djecaJELENJE / DRAŽICE – “Župan Zlatko Komadina i načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja nedavno su posjetili dograđenu zgradu OŠ Jelenje – Dražice u Dražicama  koja će uskoro biti otvorena.  Tom prilikom su svi mediji prenijeli neistinit podatak da je projekt dogradnje Škole i školske sportske dvorane  u Dražicama trajao pet godina”, naveo je Ivoslav Ban.

 “Naime, taj projekt je započeo još kad je  HDZ upravljao Općinom Jelenje od 1993. do 1997., ali ga je 1998. stopirala koalicija PGS/SDP/HSS koja je tada došla na vlast i blokirala ga čak 15 godina. Projekt je obnovljen 2013. kada je koaliciju  PGS/SDP/HSS smjenila s vlasti koalicija Nezavisne liste Ervina Radetića i HDZ-a. Sredinom 2015. godine sve je dogovoreno i projekt je krenuo u realizaciju”, navodi Ban.

“Sadašnja općinska vlast PGS/SDP/HSS je 2017. zatekla praktički gotovu dokumentaciju i cca 2 milijuna kuna na računu Ministarstva regionalnog razvoja namjenjenih za dogradnju Škole u Dražicama. Za preostalih potrebnih cca 15 milijuna kuna nisu u ovom mandatu uložili ni jednu jedinu kunu, već su se “uspješno zadužili”. Škola u Dražicama se je bez ikakvih financijskih problema mogla odavno dograditi  zahvaljujući HDZ-ovoj vladi koja je  kroz Brdsko-planinski zakon Općini Jelenje ustupila desetke i desetke milijuna kuna. Sada ne samo da će idućih 10 godina Općina  Jelenje morati vraćati dug od cca 15 milijuna kuna, već će joj time uvelike biti otežan razvoj, jer se tih 15 milijuna kuna moglo iskoristiti za povlačenje još 85 milijuna kuna iz EU fondova”, zaključio je Ban.

 

(kv)