ISTRAŽIVANJE – KVARNER BI GLASAO ZA MILANOVIĆA, ALI IZNENAĐENJE JE ŠKORO KOJI JE DRUGI

18. prosinca 2019. | Kategorija: Hrvatska

milanović škoro kolindaKVARNER – Prvo istraživanje javnog mijenja građana Kvarnera objavio je 11. studenog Kvarnerski.com, a koje je pokazalo na uzorku od 400 ispitanika da građani Kvarner preferiraju Zoran Milanović sa 31%. Na drugom mjestu se nalazio Miroslav Škoro sa 21%, a na trećem aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović sa 17%. Ostali kandidati su dobivali daleko manji broj glasova.

Kvanerski.com izradio je novo istraživanje telefonskim putem u periodu od 10. prosinca do 15. prosinca na uzorku od 200 ispitanika s područja Rijeke i okolice (Rijeka, Viškovo, Kostrena, Čavle…), 75 ispitanika s područja  istočno od Rijeke (Kraljevica, Bakar, Crikvenica, Novi Vinodolski…),75 ispitanika zapadno od Rijeke (Matulji, Opatija, Lovran…) i 50 ispitanika s područja kvarnerskih otoka (Cres, Lošinj, Krk, Rab), s ukupnom statističkom greškom od +/- 3%.

Broj ispitanika koji se izjasnio za “ne znam” ili “nitko” se smanjio od zadnjeg istraživanja. Tada je čak 20% ispitanika reklo da ne zna kako će glasovati ili neće glasovati, a sada je postotak pao na 10%.

Iznova su prva trojka Kolinda Grabar KitarovićZoran Milanoviću i Miroslav Škoro!

Prije mjesec dana Milanović je mogao računati na 31% glasova s područja Kvarnera,  Miroslav Škoro na 21% glasova, a Kolinda Grabar Kitarović na 17%.

Milanović po novom istraživanju i dalje je prvi, ali stagnira i čini se da je dostigao svoj maksimum. Za njega bi po novom istraživanju iznova glasalo 30% ispitanika što je u granicama kao prije mjesec dana.

Miroslav Škoro, koji se ranije nalazio na 21% uspio je pojačati svoju poziciju na 23%.

Kolinda Grabar Kitarović također je pojačala svoju poziciju i sa ranijih 17% skočila je na 20%, ali se i dalje nalazi na trećem mjestu.

Najveći skok postigao je Mislav Kolakušić, koji je sa prijašnjih 7% skočio na 12%.

Ivan Pernar po ovom istraživanju može računati na 4% glasova čime je posve apsorbirao bivši Živi zid, a Dalija Orešković na 1%.

Najveći luzeri istraživanja su Nedjeljko Babić, Anto Đapić, Dejan Kovač, Dario Juričan i Katarina Peović koji nisu dobili niti jedan jedini glas.

(kv)