ISTARSKI STOŽER UKINUO NOŠENJE MASKI U UČIONICAMA, KADA ĆE ISTO UČINITI PRIMORSKO-GORANSKI?

14. rujna 2020. | Kategorija: Hrvatska

MASKA skolaISTRA / KVARNER – Istarski stožer ukinuo je nošenje maske u školskim učionicama na području Istarske županije!

Naime, nakon što je ministar Radovan Fuchs objavio kako će lokalni stožeri sami donositi odluke vezano uz nošenje maski u školama istarski stožer nije gubio vrijeme. Svjesni upitnosti nošenja maski u školskim učionicama, jer se djeca prije i nakon škole druže, zajedno dolaze i odlaze autobusima u školu, zajedno su dugo vremena u učionicama čime nošenje maski u takvim uvjetima postaje besmisleno, istarski stožer je donio odluku da učenici više ne moraju nositi maske u učionicama.

Istarski stožer je donio odluku da učenici više ne moraju nositi maske u učionicama.

“Temeljem Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, te procjene epidemiološke situacije na području Istarske županije Stožer civilne zaštite Istarske županije uz suglasnost Stožera civilne zaštite gradova i općina Istarske županije, te osnivača škola, donosi Odluku da svi učenici i nastavnici tijekom nastave u učionici nemaju obvezu nošenja zaštitne maske”, navode u svojoj odluci Stožer civilne zaštite Istarske županije.

Ipak, za sada, ostavljaju obavezno nošenje maski u zajedničkim školskim prostorima.

Otvara se pitanje, kada će Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske donijeti slične ili iste odluke s obzirom da je stanje na Kvarneru isto ili bolje nego ono na području Istarske županije?

(kv)