INVAZIJA NA EUROPU – U SAMO 2 DANA NA OBALE ITALIJE STIGLO VIŠE OD 10.000 EMIGRANATA

18. travnja 2015. | Kategorija: Europa & svijet

emigranti imigrantiEUROPA – Talijanski mediji navode da emigranti, koji već godinama dolaze na obale Italije, doslovno vrše invaziju na talijanske obale. Stvari su postale toliko kritične da je samo u posljednja 2 dana na obale Italije stiglo čak 10.000 ljudi!

No najveći šok se desio s otkrićem da sve to nisu ljudi koji, bježeći od ratova i siromaštva, žele na europskom kontinentu pronaći mir. Naime, prije tri dana talijanska obalna straža spasila je 150 emigranata s broda (ukoliko se ta olupina tako mogla zvati), koji su dolazili iz Libije. Ali šok se desio sa novim saznanjima da je na brodu ukupno bilo oko 550 ljudi, koji su davali oko 3.000 do 5.000 dolara za put. No tokom puta do Italije oko 400 osoba je bačeno u more od strane ostalih. Pretpostavlja se zbog prijetnje potonuća broda. Stvari poprimaju strašne oblike nakon što se – po prvim navodima – otkrilo da su žrtve maloljetnici.
No izgleda da je nakaradnost još veća, jer su na brodu bile dvije skupine emigranata: musliman i kršćani. Čini se da je tokom borodoloma došlo do sukoba te dvije vjerske skupine te su na kraju muslimani pobacali u more kršćane.
Talijanska policija istražuje slučaj, a kako su prihvatni centri već puni Italija planira otvoriti neke vojarne!

Mnoge stranke u talijanskoj politici su sve glasnije protiv invazije emigranata za koje krive i povećanje kriminala u Italiji. (kv)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone