IMPROVIZIRANI ŠTAND INICIJATIVE “NAROD ODLUČUJE” PRIVUKAO MNOGE RIJEČANE

25. svibnja 2018. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

Narod_odlucuje_Rijeka referendumRIJEKA – U Rijeci, točnije na Žabici, pojavio se jedan mali i skroman štand na kojemu su se skupljali potpisi referenduma o izmjeni izbornog sustava prikupljali a kojeg provodi građanska inicijative Narod odlučuje. Podsjetimo, gradonačelnik Vojko Obersnel je – budimo iskreni, suprotno svim uzancama slobodnog društva – zabranio ovoj građanskoj inicijativi skupljanje potpisa na javnim površinama.

Ali ono što se moglo uočiti ispred improviziranog štanda (sklepanog od nekoliko dasaka) reakcija je građana. Naime, nakon što su prolaznici shvatili o čemu je riječ vrlo se brzo ispred štanda stvorio red onih koji žele potpisati za ovaj referendum. Čak se desilo nekoliko neobičnih situacija. Nedaleko se nalaze parkirna mjesta za taksiste i u jednom trenutku se dio njih pridružio potpisivanju, a zatim se grupa putnika, koja se nalazila na obližnjem kolodvoru, uputila do štanda kako bi dali potpise.

Ukoliko je suditi po viđenom značajan ne mali broj Riječana pozitivno se odnosi prema ovoj inicijativi i bilo bi vrlo zanimljivo vidjeti što bi se desilo da im nije zabranjeno skupljati potpise na javnim površinama u Rijeci. Bi li se gradonačelnik Obersnel neugodno iznenadio koliko bi Riječana dalo svoj potpis za ovaj referendum?

(kv)