IMAJU LI MLADI SDP-a ili HDZ-a PRAVO GOVORITI O NEDAĆAMA MLADIH?

15. ožujka 2018. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana
Iseljavanje mladih, starih - svih

Iseljavanje mladih, starih – svih

RIJEKA – Nedavno je u Rijeci tiskovnu konferenciju održao Forum mladih SDP-a. Pred novinarima se pojavio trojac mladih – ne suviše poznat široj javnosti – s iskaznicom SDP-a Kristian Čarapić iz Rijeke,Vedran Kinkela iz Matulja i Ivan Vidaković iz Opatije.

Navodili su loše stanje mladih u ovoj zemlji i ponovili ono što već svi znaju: stanje s odlaskom mladih iz Hrvatske poprima alarmantne razmjere. Navodili su kako stanje na Kvarneru nije ništa bolje od drugih dijelova Hrvatske. “Iz Primorsko-goranske županije 2012. godine broj iseljenih bio 672, a doseljenih 840, dok je protekle 2017. godine iseljenih 2.807 i doseljenih 1.426”, isticali su alarmantne podatke.

Iako mladi SDP-a nisu rekli ništa novo, jer su ponovili podatke koje svatko u ovoj zemlji zna, sasvim su u pravu što ističu ovaj problem: stanje je u Hrvatskoj s iseljavanjem zabrinjavajuće. Ukoliko se nešto ne učini, Hrvatskoj prijeti demografski slom.

Međutim, ono što je najviše “zapelo za oko” jest nešto drugo. Mladi Čarapić, Kinkela i Vidaković  su zaboravili koju stranku predstavlaju? Zar SDP ne vlada Primorsko-goranskom županijom od njenog osnutka i koji je neupitno najodgovorniji za stanje mladih na Kvarneru? Zar SDP i HDZ nisu jedine dvije stranke koje su vladale Hrvatskom i koje su ustvari najviše krive za jadno stanje s mladima u ovoj zemlji?

Parodija kreće ukoliko znamo da njihovi kolege iz pomlatka HDZ-a preko društvenih mreža već mjesecima razglabaju kako mladi u ovoj zemlji posljednjih godina lakše dolaze do zaposlenja. Prije (dok je vladao SDP) je bilo loše, a danas (dok vlada HDZ) je malo bolje. Ukoliko izguglamo vidimo da je u vrijeme SDP-ove vlade Zorana Milanovića pomladak SDP-a iznosio slične stavove kao mladi HDZ-ovci danas. Mladi HDZ-a i SDP-a, ciklički kako su njihovi stariji kolege na vlasti, govore o tragičnom stanju mladih u Hrvatskoj, pritom zaboravljajući da su upravo njihov SDP i HDZ jedini vodili ovu zemlju i upravo su njihov SDP i HDZ odgovorni za loše stanje mladih.

Mladima možemo oprostiti, kao što kaže ona „mladost – ludost“, ali SDP-u i HDZ-u teško. Stoga, ukoliko mladi govore o lošem stanju u ovoj zemlji koju su uništili njihovi i naši očevi, s njima se slažemo. Ali ukoliko SDP ili HDZ govore o lošem stanju mladih u ovoj zemlji samo možemo reći: šutite licemjeri !

(ZM)