IAKO JE ŠPICA SEZONE, U PROMETU RELATIVNO MIRNO

18. srpnja 2017. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

trafic auti gužva prometKVARNER – Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proteklog vikenda dogodile su se 43 prometne nesreće u kojima je šest osoba teže, a devet ih je lakše ozlijeđeno. Iako sve to zvuči vrlo strašno, u stvari je riječ o značajnom padu u odnosu na prošlu godinu. Drugim riječima, iako je špica sezone, u prometu je relativno mirno – dakako, usporedno s istim vremenom prošle godine.

U nesreći koja se dogodila u petak, 14. srpnja oko 23 sata na području Kastva, teže je ozlijeđeno dvoje hrvatskih državljana. Riječ je o 20–godišnjem vozaču motocikla marke „Aprilia“ i 17-godišnjoj putnici na tom motociklu koji su ozlijeđeni u prometnoj nesreći prilikom sudara s osobnim vozilom marke Renault koje im je oduzelo prednost kretanja, a kojim je upravljao 71-godišnji hrvatski državljanin. Liječnička pomoć pružena im je KBC Rijeka. Ozlijeđeni mladić je upravljao neregistriranim motociklom bez vozačke dozvole, odnosno, prije stjecanja prava na upravljanje.

Bez vozačke dozvole koja mu je istekla i s neregistriranim vozilom na kojemu su povrh toga bile ne pripadajuće tablice, na području Lokava je istoga dana u popodnevnim satima zatečen i 67-godišnji vozač osobnog vozila marke Renault. Zbog počinjenja navedenog kaznenog djela krivotvorenje isprave priveden je u službene prostorije na istraživanje te po završetku, kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu. U Rijeci je jučer priveden i 45-godišnji vozač koji je oko 11 sati zatečen u Kumičićevoj ulici kako upravlja osobnim vozilom marke Fiat bez vozačke dozvole, odnosno, prije stjecanja prava na upravljanje te pri koncentraciji alkohola od 2,45 g/kg.
U Vrbovskom je u subotu, 15. srpnja oko 15 sati zatečen 38-godišnji vozač osobnog vozila marke Ford koji je vozilom upravljao bez vozačke dozvole, odnosno, prije stjecanja prava na upravljanje, kao i bez ikakvih drugih dokumenata. Isto tako, bez ikakvih dokumenata nešto kasnije oko 18.30 sati zatečen je u Selcu i 64-godišnji vozač motocikla marke Piaggio koji je uz to bio pod utjecajem alkohola od 1,24 g/kg. Sinoć je i u Krku oko 23 sata zaustavljen 36-godišnji motociklist koji je vozilom upravljao bez vozačke dozvole, odnosno, prije stjecanja prava na upravljanje, kao i bez ikakvih drugih dokumenata., a nije koristio ni zaštitnu kacigu.

Zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom pod utjecajem alkohola te time ugrožavati sebe i druge sudionike u prometu, noćas je u Dramlju priveden 22-godišnjak koji je upravljao vozilom marke Seat. Osim toga, kod njega je pronađena marihuana u količini od 0,70 grama. Kao i ostali počinitelji prekršaja, sankcioniran je temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odnosno, u skladu sa Zakonom o suzbijanu zlouporaba droga.