KORZO – Hrvatski olimpijski dan u Rijeci

10. rujna 2020. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

Podizanjem Olimpijske zastave ispred Gradske vijećnice Grada Rijeke, započelo je obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana tijekom kojega će se na Korzu demonstracijom sportova predstaviti 19 riječkih sportskih klubova.

Hrvatski olimpijski dan održavat će se na Korzu do 12.00 sati. Uz sportske klubove svoj punkt će imati  djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova

Olimpijsku zastavu koju su mu donijeli mlali riječki sportaši podigao je Marin Lovrović, član Kluba Olimpijaca grada Rijeke, u nazočnosti zamjenika gradonačelnika Rijeke Nikole Ivaniša i Marine Medarić, zamjenice župana Primorsko – goranske županije.

Zamjenik gradonačelnika Rijeke Nikola Ivaniš pozdravio je u ime Grada Rijeke riječke sportaše i one koji to namjeravaju biti, naglasivši pritom važnost bavljenja sportom za zdravlje pojedinca i u ulogu koju sport ima u društvu. Ivaniš je kazao kako Rijeka nije samo Europska prijestolnica kulture, već i grad bogate sportske tradicije i sportaša koji su postigli fenomenalne rezultate na domaćim, europskim i svjetskim natjecanjima.

Hrvatski olimpijski dan (HOD) je nacionalna sportska manifestacija koja se održava 10. rujna, na dan osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora koji ove godine slavi 26. godišnjicu postojanja, a cilj mu je potaknuti građane svih dobnih skupina na aktivno bavljenje onim sportovima koji su im na raspolaganju u sredinama u kojima žive i rade.
Program obilježavanja HOD-a u Rijeci organizira Riječki sportski savez u suradnji sa Zajednicom sportova Primorsko – goranske županije.