Hotelski Resort Hilton Costabella prve goste primit će u ljeto 2020.

6. prosinca 2019. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

RIJEKA – Investitorska i developerska tvrtka JTH Costabella d.o.o. organizirala je obilazak gradilišta turističkog kompleksa Costabella kako bi se medijima predstavio tijek radova na interijerima i eksterijerima hotelskog resorta Hilton Costabella.

Ovaj kompleks na šest katova s 132 hotelske sobe i 66 apartmana u vilama, odnosno 280 soba s 560 ležaja, te Wellness centrom koji će se prostirati na preko 4000 četvornih metara, natkrivenim i otvorenim bazenom te plažom, pružit će i najzahtjevnijim gostima usluge na visokoj razini.

Obilasku su prisustvovali Vojko Obersnel, gradonačelnik Rijeke, Jaroslav Třešňák, generalni direktor JTH Holding a.s., Borjan Brnčić, direktor JTH Costabella d.o.o., Kristjan Staničić, predsjednik Hrvatske turističke zajednice, Jose Luiz Ruiz, Hilton General Manager, odnosno direktor hotelskog resorta Hilton Costabella.

Član društva JTH Costabella d.o.o. Jaroslav Trešnak kazao je tom prigodom kako projekt Costabella ne bi mogao biti dovršen bez izvrsne suradnje s Gradom Rijekom i i uz potporu gradonačelnika Vojka Obersnela.

Borjan Brnčić, direktor JTH Costabella d.o.o., kazao je kako su u tijeku radovi 3. faze u okviru koje se izvode završni radovi ostakljenja svih otvora na vilama te ugradnje razvoda struje i kanalizacije, a počinje se i s postavljanjem pločica i zidnih obloga. Privode se kraju radovi postavljanja bazena od inoksa (glavni vanjski bazen, veliki unutarnji bazen, dječji unutarnji bazen i veliki luksuzni hidromasažni bazen). Nakon Nove godine započet će montiranje sauna, a u restoranima će početi postavljanje cjelokupne gastro opreme. Na plaži koja polako poprima svoj oblik realizirani su grubi građevinski radovi na realizaciji lukobrana te mula 1 i mula 2. Završena je ugradnja dekorativnog kamena i dekorativnog betona na lukobranu. Uskoro bi trebala krenuti i izgradnja plažnog paviljona, odnosno objekta koji će se nalaziti na samoj plaži.

Direktor hotelskog resorta Hilton Costabella Jose Luiz Ruiz kazao je kako je riječ o prvom resort hotelu lanca Hilton u Hrvatskoj. “Ponosni što smo u mogućnosti da u ovaj kraj donosemo uslugu kakvu pružaju hoteli lanca Hilton. Naš lanac ima preko 6000 hotela povezanih u 17 branši, kao i preko 600 resort hotela smještenih u najrazličitijim, ali pomno odabranim lokacijama diljem svijeta. S obzirom na to da će Rijeka iduće godine biti prijestolnica kulture, te da je turizam u Rijeci u stalnom porastu, turizmu u ovom kraju predviđamo svijetlu budućnost. Lanac Hilton ima 5 objekata u Hrvatskoj, u Dubrovniku i Zagrebu, a hotelski Resort Hilton Costabella bit zasigurno će naš vodeći resort hotel u Europi iduće godine”, kazao je Ruiz.

Hilton Costabella Beach Resort & Spa bit će zaista reprezentativan, sve hotelske sobe i vile sadrže vlastite balkone ili terasu s pogledom na mor. Hotel će imati tri restorana: glavni restoran, restoran uz plažu i krovni restoran s pogledom na more, bar u predvorju, hotelski bar i osvježenja uz vanjski bazen i na plaži, Wellness centar, natkriveni i vanjski bazen, privatnu plažu, fitness-centar, igraonicu za djecu te reprezentativne salone.

Gradonačelnik Vojko Obersnel je izrazio zadovoljstvo realizacijom ove velike investicije, naglasivši kako je ono što je do sada napravljeno uvelike premašilo očekivanja i daleko je bolje od onih prvih ideja koje je gospodin Jaroslav Třešňák sa žarom najavljivao. “U Godini kada će Rijeka kao europska prijestolnica kulture dočekivati goste iz cijelog svijeta otvorit ćemo hotelski resort najvišeg standarda. Raduje nas što se gospodin Třešňák kao turist koji je godinama dolazio na Preluk,zaljubio upravo u naš kraj i odlučio investirati u razvoj našeg turizma, a raduje i informacija da sprema i neke druge projekte“, kazao je gradonačelnik Obersnel.

Kristjan Staničić, predsjednik Hrvatske turističke zajednice, govoreći ujedno kao izaslanik premijera Andreja Plenkovića, zahvalio je gospodinu Třešňáku što je odlučio investirati u Rijeci.”Ove smo godine imali izuzetno zahtjevnu i uspješnu turističku sezonu koja je premašila brojku od 20 milijuna turista. Činjenica da Rijeka dobiva ovako velebno zdanje u godini kada će biti u fokusu europske pa i svjetske javnosti jest potvrda da je turizam jedna od najznačajnijih djelatnosti u hrvatskom gospodarstvu. Ovaj hotel doprinijet će pozicioniranju Rijeke na svjetsku turističku kartu kao poželjne destinacije. Veseli činjenica da je Rijeka danas sve prepoznatljiviji turistički grad u segmentu City break destinacije i da ima jednu od najvećih stopa rasta u ostvarenju turističkog prometa”, rekao je Staničić.

Developer projekta Costabella je tvrtka JTH Costabella d.o.o. Član društva je češki investitor Jaroslav Třešňák, koji se u sklopu investitorske i developerske grupacije JTH preko dvadeset i sedam godina bavi dugoročnim investicijama u nekretnine i zemljišta.