GRADONAČELNIK OPATIJE “OPRAO” KOMUNALAC: BUDITE ODGOVORNI PREMA GRAĐANIMA

23. svibnja 2019. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

 

Ivo Dujmić, gradonačelnik Opatije

Ivo Dujmić, gradonačelnik Opatije

OPATIJA – Zbog broja šahtova duž Nove ceste u Opatiji, a riječ je o nevjerojatnoj brojci od više stotina njih, među lokalnim stanovništvom ova prometnica nosi neslavan naziv “Šahtenštrase”. Riječ je o glavnom ulazu u Opatiju i  jednoj od prometnih žila kucavica koja je u nadležnosti Hrvatskih cesta, koje očito ne rade ili ne znaju raditi svoj posao pa je već godinama prvi doticaj gostiju s ovim biserom Jadrana vožnja po lošoj prometnici.

Možda bi sve bilo u redu kada bi šahtovi bili postavljeni kako spada, ali oni to nisu. Nerijetko su nedovoljno ili previše ukopani pa oni vozači koji ne žele uništiti svoje automobile prisiljeni su voziti slalom. Stvari su se proteklih dana užarile nakon što se doznalo da je za dio loše i nepropisno postavljenih šahtova, koji su opasno virili i po nekoliko centimetara odgovoran opatijski Komunalac (gradska tvrtka koja je proteklih mjeseci bila u fokusu medija zbog novog režima odvoza otpada koji je izazvao veliko nezadovoljstvo građana).

Gradonačelnik stao na stranu svojih građana: s pravom ste ljuti

Na svojoj facebook stranici reagirao je i gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić, koji je pohvalno stao na stranu svojih građana: “Dio šahti na Novoj cesti, od Vage do Spara, podignute su u svrhu djelomičnog asfaltiranja od strane Hrvatskih cesta što bi se trebalo izvoditi tijekom ovog tjedna. Naši su građani s pravom ljuti što te šahte nisu pravilno označene i sreća je što se do sad nije dogodilo ništa loše. Krivac je Komunalac koji je izvodio radove, te sam ih upozorio da takvo ponašanje više nećemo tolerirati. Od svih službi očekujem odgovornost prema građanima!”

(Zlatko M./kv)