GRADONAČELNIK ISPUNIO OBEĆANJE – OTVARA SE PRISTUP OPATIJI

29. svibnja 2018. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga
Zatvoreni čvor prema Opatiji

Zatvoreni čvor prema Opatiji

OPATIJA – Zatvaranje prometnog čvora “Opatija-Matulji” koji vodi s obilaznice prema Opatiji već mjesecima zadaje glavobolju brojnim građanima ovog dijela Kvarnera. Vozači su bili prisiljeni voziti do alternativnih pravaca koji su često udaljeni više desetaka kilometara, a turisti koji nisu upoznati s okolnim uličicama gubili su se po Zametu i Učki tražeći put do Opatije, Lovrana, Mošćeničke Drage…

Opatija je gotovo ostala bez pristupa tijekom sezone 

Sol na ranu dodale su Hrvatske ceste koje su angažirale izvođače koji su se rijetko viđali na gradilištu. Iako se planiralo radove dovršiti do sezone vrlo je brzo postalo jasno da se to neće desiti. Radovi ne samo da će se otegnuti u sezonu, već do zime! Opatija se tako našla u noćnoj mori koja se računa u financijskim turističkim minusima: dolazi ljetna turistička sezona, a pristup brojnim hotelima i apartmanima je zatvoren zbog šlampavosti Hrvatskih cesta i sporih izvođača.

Gradonačelnik spasio sezonu

Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić javno je reagirao i uputio riskantno obećanje građanima da će pristup otvoriti, iako Hrvatske ceste ne moraju slušati što im Grad naloži. Srećom za vozače i turističke djelatnike angažman gradonačelnika je urodio plodom, jer je stigla odluka Hrvatskih cesta o otvaranju čvora već u srijedu (30.5.). Kako se navodi čvor će ostati otvoren tijekom cijele ljetne sezone. Možemo slobodno reći da je gradonačelnik Opatije spasio sezonu.

(ZM)