GRADONAČELNIK DUJMIĆ – NEĆEMO PRODATI NAŠE DIONICE LRH

5. studenoga 2019. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga
Jedan od hotela LRH

Jedan od hotela LRH

OPATIJA – Danas je održana sjednica Gradskog vijeća Grada Opatije na kojoj se nalazila samo jedna ali iznimno važna točka dnevnog reda: prodaja 25%+1 dionica LRH (kojima raspolaže Grad Opatija) tvrtci Gitone koja je dala ponudu.

Iako Gradsko vijeće nema ovlasti odlučiti o prodaji dionica već je to na gradonačelniku Dujmiću i Skupštini Nove Liburnije, firme koja posjeduje dionice LRH a koja je u većinskom vlasništvu Grada Opatije, gradonačelnik Dujmić je htio čuti mišljenje predstavničkog tijela.

Ogroman kapital u igri

Prodajom bi Nova Liburnija mogla ostvariti dobit od oko ogromnih 360 milijuna kuna, a kako se moglo čuti na Vijeću i više. Dok bi 99% ostalih gradova u Hrvatskoj isti čas prihvatilo ovaj financijski dar s neba u Opatiji pušu neki drugi vjetrovi. Opatija slovi među bogatijim gradovima u Hrvatskoj i ima luksuz čekati još bolju poziciju.

Nakon prezentacije gradonačelnika o višegodišnjoj pravnoj bitci Grada Opatije za ostvarenjem vlasništva nad dionicama LRH krenula je rasprava. Nakon duge i ponekad upitno plodonosne rasprave svatko je od njih izrekao neko svoje mišljenje. Glavni argument za prodaju je što neovisno o dionicama Grad Opatija nema upravljačka prava i ne može utjecati na poslove LRH. Glavni argument protiv prodaje je sumnja dosadašnjim iskustvom prema većinskim vlasnicima LRH i pričekati još bolju cijenu u budućnosti nakon što se vidi kojim će putem LRH ići.

Gradonačelnik Dujmić: nećemo prodati dionice LRH

Nakon što je Gradsko vijeće završilo gradonačelnik Dujmić je na svojem službenom facebook profilu izjavio:

Nećemo prodati dionice LRH! Želim biti odgovoran gradonačelnik i boriti se za interese i budućnost Opatije, stoga kao predsjednik skupštine „Nove Liburnije“ nisam za prodaju kontrolnog paketa dionica kojeg imamo u „Liburnia Riviera Hotelima“. To znači odgovornost prema svim sadašnjim i bivšim zaposlenicima, svima onima koji su desetljećima stvarali tu prevažnu tvrtku za cijeli naš kraj, prema svim bivšim gradonačelnicima koji su se borili za naše interese, ali prvenstveno prema imovini svih naših građana. Novac ovdje nije presudan i ne smijemo se voditi isključivo trenutnim financijskim prihodom kojeg bi imali. Ovdje se radi o našoj budućnosti. Očekujem da novi vlasnik realizira smjernice razvoja tvrtke, unapređuje LRH, a mi ćemo pratiti taj razvoj. Vjerujem da će doći vrijeme kada ćemo moći razgovarati o prodaji, a ponuda za naše dionice može biti samo bolja. Ponavljam, LRH je najvažnija tvrtka za Opatiju i cijelu Liburniju i ne možemo je nekome samo tako u potpunosti prepustiti bez da se dokaže. Vjerujem da će novi većinski vlasnik to na kraju i znati cijeniti, zaključio je gradonačelnik Dujmić.

(Zlatko M.)