GRAĐANSKE INICIJATIVE: NEKA GRAĐANI ODLUČE ŽELE LI STOŽER I COVID POTVRDE

12. prosinca 2021. | Kategorija: Hrvatska

Dostaje_RijekaKVARNER – “Hrvati o svojoj slobodi odlučuju sami, odgovaraju na pokušaj da im se ukinu građanske slobode i prava! Referendumske inicijative “Dosta je” i “Odlučujmo zajedno” odgovor su naroda na pokušaj ukidanja demokracije i uvođenje totalitarističkog društvenog sustava u Republici Hrvatskoj”, navode iz građanske inicijative “Dosta je” i “Odlučujmo zajedno”.

“Sloboda je naša zajednička vrednota koja nema alternative što pokazuje i činjenica da se na inicijativu i poziv stranke Most o referendumu pozitivno izjasnio predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, a referendumske su inicijative dobile podršku zastupnika u Europskom parlamentu Mislava Kolakušića, stranaka Domovinskog pokreta, Suverenista, Fokusa i Bloka za Hrvatsku. Ovaj referendum je jedina preostala metoda da se demokracijom zaustave nedemokratski procesi koje svojim odlukama provocira premijer Plenković i njegov “Stožer”. Stožer je političko tijelo bez ikakvog demokratskog legitimiteta. Oni nisu u dijalogu s narodom, već samo provode iste politike koje provode i slična tijela u zapadnoeuropskim zemljama, a kako znamo, iste upravo započinju s masovnim cijepljenjem djece”, navode.

“Veliku pomoć u prikupljanju potpisa referendumskim inicijativama su pružili Hrvatski suverenisti stavljajući na raspolaganje svoju infrastrukturu i volontere. U Rijeci demokraciju brane Marijan Cerovac, predsjednik gradske organizacije Hrvatskih suverenista, i Alen Fućak, koordinator Mosta za grad Rijeku, koji s vrijednim volonterima prikupljaju potpise”, navode iz ovih građanskih inicijativa.
(kv)