GRAD CRIKVENICA ĆE STIPENDIRATI 47 STUDENATA I UČENIKA

2. siječnja 2018. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

crikvenica stipendijeCRIKVENICA – U multifunkcionalnoj dvorani Stare škole je upriličen prijem i svečano uručenje ugovora o stipendiranju učenicima i studentima s područja grada Crikvenica.
Njih ukupno 47 potpisalo je i primilo ugovore o stipendiranju za školsku i akademsku godinu 2017./2018.

Samu svečanost uručivanja ugovora otvorila je talentirana plesačica Ira Đerić Hasanac koja je svojom plesnom koreografijom „Dream“ oduševila sve prisutne. Gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina malenoj je Iri uručio prigodni poklon te se obratio nazočnima.

Istaknuo je kako ga posebno veseli da se ove godine prijem održava u obnovljenoj zgradi Stare škole, zgradi u koju je uloženo gotovo 25 milijuna i koja će biti kulturni dnevni boravak Crikvenice. Iskoristio je priliku i svima čestitao na trudu i uspjehu te istaknuo kako će Grad Crikvenica ove godine za stipendije izdvojiti nešto više od 400.000 kuna čime se svrstava u sam vrh gradova koji dijele stipendije. Zaista sam ponosan kada vas u ovolikom broju vidim ovdje i kada vaš trud i vaš uspjeh mogu nagraditi i poticati vas da i dalje ustrajete u tome – kazao je gradonačelnik Rukavina.

Ove je godine uvedena i jedna novina. Uz kriterij izvrsnosti i kriterij nadarenosti uz socijalni uvjet, od ove godine stipendije se dijele i za kriterij deficitarnosti prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Ukupno je osam učenika i studenata dobilo upravo ovu vrstu stipendije Grada Crikvenice. Stipendije iznose 500,00 kuna mjesečno za učenike te 800,00 kuna mjesečno za studente.

Gradonačelnik Damir Rukavina čestitao je i sedmero studenata koji su temeljem svog uspjeha dobili i državnu stipendiju te su svoje mjesto za gradsku stipendiju prepustili drugima, a to su Aljević Dino, Brnić Ana, Crnić Ella, Došen Leo, Gašparović Leo, Glavan Tomislav i Stanković Arijana.

Učenici koji su dobili stipendije su: Antić Romina, Car Ante, Car Ivan, Dugandžić Paolo, Horvat Veronika, Jeličić Doris, Jeličić Veronika, Jovanović Karmen, Juričić Antonio, Knežević Filip, Kovačev Antonio, Kovačev Damir, Krmpotić Tara, Pečaver Ennio, Pšenica Carla, Radočaj Ana, Smirnov Tea, Švast Julija, Tomšić David, Tričić Mario i Troha Patricija.

Studenti koji su dobili stipendije su: Blažić Barbara, Car Ana, Car Franko, Car Iris, Car Marin, Cossutti Nerea, Deranja Barbara, Grbčić Ana, Jelenović Ana, Jovanović Ivona, Juretić Maja, Kostrenčić Veronika, Krištafor Maja, Kurtović Marino, Lončarić Dora, Mandekić Sara, Margeta Amalija, Mijatović Lidija, Pauković Annamaria, Pelić Toni, Pincan Loredana, Posarić Nola, Sobol Silvia, Šegulja Antonia, Škara Ivana i Škiljan Ivona.

Nakon same svečanosti uručivanja ugovora o stipendiranju gradonačelnik Damir Rukavina pozvao je sve učenike i studente u obilazak novootvorene Gradske knjižnice gdje ih je dočekala ravnateljica Irena Krmpotić koja im je čestitala na njihovom uspjehu te ih iznenadila poklonom – besplatnom godišnjom članarinom u Gradskoj knjižnici, a nakon toga su se svi skupa počastili malim slatkim zalogajima.

Osim navedene tri vrste stipendija, Grad Crikvenica svake godine dodjeljuje i sportske stipendije, a u suradnji s Poduzetničkim centrom Vinodol nagrađuje mlade kroz projekt poticanja poduzetničkog duha srednjoškolaca i to učenike trećeg i četvrtog razreda ekonomskog usmjerenja Srednje škole dr. Antuna Barca. Nagrada Mlada nada usmjerena je na nagrađivanje učenika za postignute izvrsne rezultate na natjecanjima znanja državne razine te na studente dobitnike dekanovih i rektorovih nagrada.
(kv)