Gorski kotar – kolijevka zimskih sportova i rasadnik vrsnih sportaša

30. siječnja 2022. | Kategorija: Hrvatska

 

Može biti slika sljedećeg: jedna ili više osoba, ljudi stoje i osobe se skijajuGORSKI KOTAR – Gorski kotar nadaleko je poznata destinacija po svojim božanstvenim krajolicima u kojima uživaju posjetitelji svih generacija, ali je i kolijevka zimskih sportova te rasadnik  vrsnih sportaša. 

Gorski kotar s ponosom će ispratiti Leonu Popović (alpsko skijanje) i Marka Skendera (nordijsko skijanje) na Zimske olimpijske igre, koje će se održati od 4. do 20. veljače 2022. godine u Pekingu. Naime od ukupno 11 hrvatskih sportašica i sportaša koji će sudjelovati na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu čak je dvoje iz goranskog kraja.

Mladu Leonu Popović, najbolju hrvatsku skijašicu, njezini će ponosni Mrkopaljci ispratiti na Olimpijske igre u petak, 28. siječnja, u 16 sati podno Čelimbaše. Marko Skender, rodom iz Ravne Gore, jedini je muški natjecatelj u nordijskom skijanju i svakako ponos i dika Ravnogoraca i goranskog kraja.

Ujedno,  Gorski kotar kolijevka je zimskih sportova gdje se održavaju brojna natjecanja, pa se tako ovu subotu, 29. siječnja, održava Otvoreno prvenstvo Republike Hrvatske u skijaškom trčanju na Vrbovskoj poljani koja se nalazi nedaleko Begovog Razdolja s početkom u 11 sati. Organizatori natjecanja su Hrvatski skijaški savez i Skijaški klub Goranin Delnice. Inače, skijaško trčanje u Gorskom kotaru ima stoljetnu tradiciju, staru više od 120 godina.

Goranski kraj iznjedrio je brojne reprezentativce i olimpijce koji predano i strpljivo treniraju te predstavljaju svoju zemlju na renomiranim međunarodnim natjecanjima na kojima ostvaruju odlične i zavidne rezultate, i to ne samo u zimskim sportovima, navode u TZ Gorskog kotara.

(I.R.)