GDJE IM JE MORAL? – I PRIJE GODINU DANA VERA BEGIĆ BLEČIĆ SKRIVILA JE PROMETNU NESREĆU, TADA JU JE SDP BRANIO

17. kolovoza 2018. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

obersnelRIJEKA – Već su svi mediji u zemlji obznanili vijest o teškoj prometnoj nesreći koju je pod utjecajem alkohola skrivila SDP-ova pročelnica za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Vera Begić Blečić. U nesreći je smrtno stradao I. Soldatić (41), otac malodobnog djeteta koje je – zajedno s majkom – također zadobilo ozlijede u nesreći.

Nesreće se mogu svakome destili, ali ukoliko je krivac za nesreću bio pijan i to mu nije prvi put – onda je to već stvar za snažnu osudu! A kako stvari stoje upravo se to desilo Veri Begić Blečić!

Vera Begić Blečić je karijeru počela kao atletičarka i uspješna bacačica diska, da bi uz pomoć SDP-a došla do fotelje pročelnice Grada Rijeke za sport i tehničku kulturu prije godinu i pol dana.

Već skrivila prometnu nesreću, tada ju je branio SDP

Vera Begić Blečić članica je SDP-a, član je predsjedništva Foruma žena SDP-a Rijeke i jedna je od – kako su često u svojim izjavama govorili – uglednih članica partije. Ali već prije godinu dana Vera Begić Blečić bila u fokusu javnosti radi prometne nesreće koju je skrivila u Rijeci, točnije u lipnju prošle godine. Tada je napustila mjesto nesreće, a nakon što ju je policija pronašla 5 sati nakon izmjereno joj je 0,42 promila alkohola u krvi. Nismo svi glupi pa možemo jednostavno odgovoriti na pitanje: je li imala preko dozvoljenih 0,5 pomila unatrag 5 sati? Tragikomedija se nastavila i policija joj je tada, zbog tolerancije na grešku uređaja, smanjila promile na 0,32.

Već je tada dio vijećnika tražio odgovornost Vere Begić Blečić, smatrajući nedopustivo odlazak s mjesta nesreće, ali Obersnel i cijeli riječki SDP nije htio ni čuti. SDP je stao u njenu obranu i ona je prošla bez političkih posljedica. Sada se sve pretvorilo u noćnu moru – s noći 15. na 16. kolovoza 2018. godine Vera Begić Blečić je s više od 1,8 promila alkohola u krvi skrivila prometnu nesreću na istarskom Y u kojoj je usmrtila oca malodobnog djeteta, ozlijedila dijete i ozlijedila majku djeteta.

Pod snažnim pritiskom javnosti Vojko OBersnel ju je suspendirao s mjesta pročelnice, a hoće li SDP i ovoga puta stati u obranu svoje ugledne članice?

(ZM)