GARRY KASPAROV NA ŠAHOVSKOM VIKENDU U CRIKVENICI

26. kolovoza 2017. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

gari kasparovCRIKVENICA – U tijeku je Međunarodni šahovski festival za mlade “Adriatic 2017.”, koji se, u organizaciji Fonda “Garry Kasparov Adriatic” te uz aktivnu potporu Grada Crikvenice, održava od 22. do 27. kolovoza 2017. u Crikvenici.
Posebno će zanimljiv biti nadolazeći vikend u društvu šahovske legende Garryja Kasparova. Ovaj će svjetski poznati šahovski velemajstor u subotu, 26. kolovoza 2017. odigrati atraktivnu simultanku, tijekom koje će odmjeriti snage u šahu s čak 15 ljudi istovremeno. Zahvaljujući izravnom internetskom prijenosu, uzbudljive će partije šaha moći pratiti i brojni gledatelji diljem svijeta, a na crikveničkome će Trgu Stjepana Radića biti veliki video ekran s direktnim prijenosom simultanke.

Program kreće u 18 sati u Muzeju Grada Crikvenice, gdje će se održati tiskovna konferencija, na kojoj će sudjelovati šahovski velemajstor Garry Kasparov s prevoditeljicom, gospođom Sanjom Kunom, gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina te Zlatko Klarić, predsjednik Fonda “Garry Kasparov Adriatic”. Tom će prilikom biti potpisana i deklaracija o suradnji i tradicionalnom održavanju Međunarodnoga šahovskog festivala za mlade “Adriatic Crikvenica” te osnivanju šahovske akademije u obnovljenom prostoru zgrade “Stara škola” u Crikvenici.

Nakon tiskovne konferencije, u 18:30 sati u Preradovićevoj ulici u centru Crikvenice kreće najuzbudljiviji dio programa, koji će mnogi dočekati s nestrpljenjem. Gradonačelnik Damir Rukavina će uvodnim riječima proglasiti simultanku otvorenom, a zatim kreće dinamično šahovsko putovanje. Predviđeno vrijeme igranja je otprilike sat i pol vremena, no to, prije svega, ovisi o sudionicima koji će biti iznenađenje do samoga početka igre. Nakon simultanke je predviđeno kratko druženje, uz piće osvježenja i veliku šahovsku tortu.

Završnica Međunarodnoga šahovskog festivala za mlade, bit će u nedjelju, 27. kolovoza, a ova će vrijedna šahovska priča završiti Blitz turnirom za sve uzraste, koji će se održati u lapidariju Hotela “Kaštel” i okupiti preko 100 sudionika svih dobi. Na turniru će sudjelovati i gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina, veliki ljubitelj šaha i šahovski majstor. U 11 sati se očekuje okupljanje sudionika turnira, a u 12 sati će ga kratkim obraćanjem otvoriti Garry Kasparov.
Na kraju turnira, koji bi s obzirom na broj sudionika mogao potrajati najduže do 16 sati, bit će proglašen i najbolji igrač, koji dobiva vrijednu novčanu nagradu, ali i lijepe uspomene na 1. Međunarodni šahovski festival u Crikvenici.