FOTO RADIONICA U CRIKVENICI

23. listopada 2020. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj
Najava - foto-radionica Borislava Božića

 CRIKVENICA – Kako uopće prepoznati i tumačiti kreativnu fotografiju? Danas kud god se okrenete čitate ili gledate “Izložba umjetničke fotografije”, a da to što se izlaže i imenuje umjetničkom fotografijom nema veze s umjetnošću a često ni s fotografijom.

“Ovo je dosta gruba i okrutna konstatacija većine izložbi? To je zato što se većina autori koji se imenuju umjetnicima svoj rad su uglavnom podredili tehničkim mogućnostima fotoaparata i nekontroliranim ekshibicijama u programima za obradu fotografija. Dakle, što znači kreativni status fotografije? U ovom ciklusu predavanja s praktičnim vježbama poučavam polaznike što je kadar, tj. kompozicija fotografske slike. Kako tu kompoziciju učiniti koherentnijom „čišćom“, a to znači jasnija interpretacija teme i ideje. Kako gledati svijet oko sebe i kako prepoznati zanimljivosti koje će fotografski „dobro izgledati“. Naizmjeničnim ciklusima predavanja i analizom praktičnih vježbi polaznike uvodim u proces stvaranja, u proces kreiranja autonomnog autorskog statusa”, navode organizatori foto radionice.

Polaznici koji se žele prijaviti za ovu radionicu trebali bi imati osnovna znanja o fotoaparatu i njegovim funkcionalnim dijelovima.

Radionica traje 15 školskih sati koji se realiziraju u pet susreta po tri školska sata.

Cijena radionice je 300 kuna za jednog polaznika. Plaća se prije početka radionice.

Broj je ograničen do najviše deset polaznika. Prijave se primaju do 26.11.2020.

Prijaviti se možete na: ured@kultura-crikvenica.hr