FORZA FIUME! – RIJEKA POBIJEDILA DINAMO

24. studenoga 2018. | Kategorija: Sport

46519559_10156317902404177_4646137591786110976_nSPORT – Nogometaši Rijeke pobijedili su Dinamo 1:o u utakmici 15. kola Hrvatski telekom Prve lige nanijevši lideru prvi prvenstveni poraz ove sezone.

Igrala se 64. minuta kada je, nakon jedne akcije po desnom boku, lopta je došla do Čolaka koji se sjajno okrenuo i poentirao s ruba kaznenog prostora za eksploziju veselja na Rujevici – 1:0.

Rijeka je utakmicu otvorila udarcem Čolaka (5′) sa 16 metara koji je završio u bloku, dok je pokušaj Lončara s tridesetak metara tri minute kasnije otišao preko grede.

Rijeka je na otvaranju bila agresivnija i kvalitetnija momčad, ali bez izražene prilike. Dinamo je poče ozbiljnije prijetiti nakon 20. minute.

U 24. minuti Gojakov udarac u kaznenom prostoru, Župarić je blokirao klizećim startom, dok je Olmo tri minute kasnije loptu poslao preko grede.

Bijeli su odgovorili lijepom akciji, u završnici Heber je snažno potegnuo sa 16 metara, ali lopta je završila u bloku.

I onda je stigla najveća prilika prvog dijela. Hajrović je iz prve jednu odbijenu loptu gurnuo za Gavranovića koji se sjurio u kazneni prostor, vagao je Slugu koji je u završnici odlično obranio udarac.

Na kraju prvog dijela, Olmo je pokušao s 15 metra, ali ponovo nije bilo preciznosti.

Rijeka je krenula agresivno u nastavak, jedna oduzeta lopta Kvržića otvorila je priliku Rijeci, ali u konačnici Heber se nije uspio zagraditi u kaznenom prostoru.

Uslijedio je udarac Zute, a onda je Dinamo uzvratio u 53. minuti. Stojanović se zavukao iza leđa obrane Rijeke, ali Sluga je još jednom odlično reagirao.

Unutar dvije minute (57′, 58′) po jedna prilika na obje strane. Prvo je Čolak pucao ljevicom s ruba kaznenog prostora, ali Livaković je bio spreman, a zatim je Hajrović sjajno potegnuo s 25 metara, a lopta je prošla pored vratnice.

Nakon gola Čolaka treba izdvojiti i udarac Lončara (70′). Dinamo je na drugoj strani krenuo ofenzivnije, u 86. minuti nakon ubačaja Hajrović je uspio pucati, a Punčec je spasio prazan gol.