FILM TZG CRIKVENICE “DISCOVER, ENJOY, REPEAT” OSVOJIO VRIJEDNU NAGRADU

13. rujna 2017. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj
Crikvenica noću

Crikvenica noću

CRIKVENICA – Na crikveničku je rivijeru ovih dana stigla još jedna vrijedna i zaslužena nagrada, i to na međunarodnoj razini.
Nakon što je sredinom kolovoza ove godine promotivni film Turističke zajednice Grada Crikvenice “Discover, Enjoy, Repeat” dobio nagradu festivala “US International Film & Video Festival” iz Los Angelesa, početkom rujna je rivijera dobila još jedan razlog za slavlje. Naime, navedeni je film dobio i nagradu “White Acacia” (“Beli bagrem”) za najbolju montažu na Međunarodnome festivalu turističkog i ekološkog filma “SILAFEST 2017.”. Deveti po redu festival održao se od 27. kolovoza do 2. rujna 2017. na obali Dunava, u Velikom Gradištu. Ovaj je festival u Srbiji dio lanca CIFFT-a (Međunarodno udruženje turističkih filmskih festivala) i svake godine okuplja najeminentnije autore iz cijeloga svijeta.

Pogledajte: VIDEO

Kako što bolje predstaviti destinaciju u svega 7 minuta te 90, 60 ili svega 30 sekundi? Turistička zajednica Grada Crikvenice je to učinila vrlo uspješno putem četiriju turističkih filmova, koji su predstavljeni 2016. godine. Prva je verzija duga otprilike 7 minuta, prikazuje cjelokupnu ponudu rivijere, a nazvana je “Discover, enjoy, repeat”, jednako kao i njena kraća verzija od 90 sekundi. Film “Relax, feel good, repeat” traje 60 sekundi, posvećen je aktivnom odmoru i zdravstvenom turizmu, dok četvrta i najkraća verzija filma u svega 30 sekundi donosi priču o događanjima, a ime joj je “Live, learn, repeat”. Glavnina filma je snimljena tijekom 2014. i 2015. godine, a raznovrsni motivi i aktivnosti koje čine ukupnost turističke ponude snimani su prema zamislima Turističke zajednice Grada Crikvenice. Atraktivne kadrove četiriju mjesta – Crikvenice, Dramlja, Jadranova i Selca prati i glazba, a naravno, dijelom je to i tradicionalni glazbeni izričaj pa se, primjerice, u filmu pojavljuje i ženska klapa “Sveta Jelena” te Trio “Crikvenica”.

Na “SILAFESTU 2017.” je nagrađena upravo najduža verzija filma, u kojoj se skladno isprepliću ovdašnja gastronomija, prekrasne plaže, prirodne ljepote, zdravlje, sport, rekreacija i zabava, raznovrsna događanja, tradicija te kulturno-povijesna baština. Direktorica TZG Crikvenice Marijana Biondić sudjelovala je na “SILAFESTU 2017.” i preuzela ovu vrijednu nagradu. Projekcije filmova su se održavale ukupno pet dana, i to u ugodnom ambijentu Gradskoga parka, a “Discover, enjoy, repeat” je prikazan u četvrtak, 31. kolovoza. Konkurencija je bila jaka, a sudjelovali su, među ostalim, filmovi iz Slovenije, Velike Britanije, Austrije, Njemačke, Nizozemske, Danske, Portugala, Grčke, Švicarske, SAD-a, Turske i Egipta. Raznovrstan je program festivala obuhvaćao i brojne druge aktivnosti, od svakodnevnih press konferencija pa do natjecanja u ribolovu i susreta sa studentima turizma. Svečano se zatvaranje festivala i dodjela nagrada održala u petak, 1. rujna.

“SILAFEST 2017.” je, osim zasluženog mjesta u društvu najuspješnijih ovogodišnjih turističkih i ekoloških filmova, Rivijeri Crikvenici pružio i dodatnu priliku za promociju na svjetskom tržištu. “Discover, enjoy, repeat” je nesumnjivo jedna od najupečatljivijih i najoriginalnijih pozivnica na dolazak u destinaciju koja sljedeće, 2018. godine, obilježava 130 godina turizma.