FIATLUX: PLENKOVIĆ NIJE GLUP

29. studenoga 2020. | Kategorija: Hrvatska

FiatLux-PhotoLucasFiatLux

                                                  Plenković nije glup

 

Naš premijer Plenković nije glup, on samo nema sreće kad razmišlja. 

Osim par posljednjih godina njegove samovlade i totalno nerazumnih odluka, vrijeđanja i omalovažavanja svih i svakoga  pa i građana koji ne razumiju što on pametno zbori u 2020 godini pogođenoj Covidom, kad je najpotrebnije čovjek se potpuno izgubio pa evo samo nekih ključnih  tema:

Tema 1.  Branitelji, Torcida i slični

Premijer nema državničke hrabrosti  i u svom strahu od branitelja i bezvezne navijačke skupine u vremenu najvećeg širenja Covida dopušta okupljanja, pa po procjenama svjetskih stručnjaka da se virus širi 5-10 puta u odnosu na testiranja možemo usporediti broj na skupovima branitelja i Torcide te malo pomnožiti. Religiozna okupljanja su nešto u što ne smije dirati, privatne zabave političara nisu u pitanju .Zbog tog svog straha ugrozio je i sve nas ostale građane. Gdje su prava nas većine?

Tema 2. Državne i javne službe

Dogovor sa sindikatima o povećanju plaća uhljebima  4% u ovo krizno vrijeme i besparicu je ravno “Lopači”.

Bez obzira na ugovore to se nije smjelo dogoditi. Engleska i mnoge druge zemlje idu čak i na smanjivanje plaća državnih i javnih službenika .

Od 1. prosinca državni i javni službenici radit će od kuće. Ta odluka je donesena kako bi se suzbilo širenje virusa u uredima.

“Vlada  Republike Hrvatske na sjednici održanoj dana 22. listopada 2020. godine donijela je Odluku o poduzimanju mjera u tijelima državne uprave za sprječavanje širenja epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2 i osiguranje uvjeta za redovito obavljanje poslova u tijelima državne uprave kojom je propisano da će ministar pravosuđa i uprave donijeti obvezujuću uputu, uz suglasnost predsjednika Vlade.

Moj prijedlog je da se javnim i državnim službenicima koji rade od kuće odobri dodatak za telefon, struju, vodu, usluge WC-a, toaletni papira i samog iznajmljivanja svoje sobe za obavljanje javnog posla, a potrebno im je kupiti i svu IT opremu i možda urediti prostor gdje će raditi!

Tema 3. Covid naknade

Covid naknade daju se velikim hotelskim kućama, noćnim klubovima i nizu usluga koje su dosad već zaradile ogoroman novac i vlasnici bi mogli preživjeti par godina krize. Tu se javljaju  umjetnici, sportski radnici i slični. Premijer ni tu nema hrabrosti da kaže. “Ulažemo u proizvodnju, industriju i točka! Pomozimo siromašnima i nezaposlenima!”  

Tema ima još za jednu knjigu.

Naš premijer, kako smo rekli, nije glup nego nema sreće kad razmišlja, a hrabrost mu je poznata iz 1991 godine.