FIATLUX: osvježenje na lokalnim izborima

22. svibnja 2021. | Kategorija: Hrvatska

FiatLux-PhotoLucasPiše: FiatLux

 

                                           Kvarnerska incijativa osvježenje na lokalnim izborima

 

Kvarnerska incijativa, stranka nezavisnih lista svojom pojavom na lokalnim izborima 2021. godine osvježila je „zrak“ na političkoj sceni Kvarnera. Nova lica koja do sad nisu sudjelovala u političkom radu, ali vrlo aktivna u udrugama koje promiču „zelenu“politiku, kontrolu trošenja novca, urbanizam i  teme koje znače puno za stvarni život građana u lokalnim sredinama.

U Klani pod  vodstvom Dražena Gajice osvojilo se 22,65% glasova. Ima se dojam da je Dražen Gajica mogao preuzeti kandidaturu za načelnika u kojoj bi uzdrmao SDP i HDZ. 

U Opatiji  Kvarnerska inicijativa na čelu sa Antom Štampalijom dobija 5,5 %. Ukoliko stranka ostane nezavisna i ne uleti u krilo SDP-a budućnost  u Opatiji  joj je lijepa.

U Viškovu je Kvarnerska inicijativa (Lista za Rijeku)  na čelu s kandidatkinjom za načelnicu Tamarom Smokvina  dobila 6,8% glasova. Iako na izgled nepoznat tim u njemu su vodeću ulogu imale i Marina Gulin, Nelida Pogačić i ostale aktivistice poznate po pitanjima  zalaganja za transparentnim poslovanjem općine, problema sa Mariščinom i jamom Sovjak te nikad riješenim pitanjem urbanističkog uređenja općine.

Nešto novo na Kvarneru. Nadamo se da će stranka ostati privržena svojim temeljima i nastaviti se razvijati po cijelom Kvarneru.

 

(Fiatlux)